Vågar födda 06, typ...

Fritt pratforum för personligt vänskapskackel och allmänt diskussionsforum
Skriv svar
Åse
Inlägg: 323
Blev medlem: mån 22 jan 2007, 17:54
Ort: Stockholm

Inlägg av Åse »

Försökte få vår tråd att gå om årsskiftet-07-tråden i antal inlägg 8) Nä, sorry, det var så seeeegt att få i väg det att jag klickade alldeles för otåligt :!:
Mamma till lille J född sep -06 och lilla T född jan -10
duggan
Inlägg: 3293
Blev medlem: sön 07 jan 2007, 15:23
Ort: Luleå

Inlägg av duggan »

Sidda75: Åååh grattis till Alice, vad duktig hon är! Perfekt perfekt!! Jag kan tänka mig att hon är stolt nu lill-Tuffsan!!

Åse: Nää jag tror nog du försöker klå deras inläggantal, försök inte! :wink:

Nu har hugo också börjat stå i krypställning, han övár hela tiden och klättrar i trapporna..det verkar ha lossnat för han..MEN han ålar fortfarande inte korsvis..tänk om han börjar krypa men missar den korsvisa ålningen.. :cry:

Sidda75:(igen) Jag har köpt domans bok nu, men jag är verkligen kass på engelsk läs förståenle..ska man börja med alla övningar från början och är det meningen att man ska köra alla övningar varje dag??
Amanda -02, Hugo -06, Theo 29/12-12
Sidda75
Inlägg: 220
Blev medlem: mån 30 okt 2006, 19:49

Inlägg av Sidda75 »

Åse, det ser ju onekligen ut som du försöker få in lite extra inlägg :lol:

Angående Doman råd så skriver han inte hur man ålar utan det bygger på att barnet läggs på mage mycket tidigt (vid födseln i princip) och sedan tillbringar massor av tid på golvet och på krypbana.

Duggan, man behöver inte göra alla övningar på en gång utan man gör en utvärdering av sitt barn och får sedan en egen utvecklingsprofil att följa. Jag skrev ut ett eget shchema över de övningar vi skulle göra varje dag och kryssade i efter hand. Många av övningarna tar väldigt kort tid men ska göras ofta.Jag började utvärdera och göra övningarna på lägsta nivå med Alice då hon ju var lite sen och behövde mycket stimulans. När hon klarade de bra gick jag vidare. Nu är ju våra barn så stora så jag tror egentligen inte du behöver göra de första övningarna på Hugo. Han verkar ju dessutom inte alls efter på något vis. Äter tom själv mer eller mindre :wink: (Hege får rätta mig om jag har fel). Du kan ju göra utvärderingen för varje steg och är den perfekt kan du gå vidare tills du kommer dit där du känner att ni behöver göra lite övningar. Kan ju bli lite svårt för dig om du har svårt för engelskan. Har du någon speciell översättningsfråga kan du pm:a mig. Fokusera mycket på ålningen och sedan krypningen. Dvs, att han får förutsättningarna att spendera mycket tid på golvet varje :D

Har nu videofilmat Alice ålning. Hon är så söt, dock är det högerbenet som jobbar. Vänstra använder hon endast då jag kommer dit och stödjer. Jag är där och ingriper lite då och då men det är så roligt att se henne så här nöjd och glad när hon äntligen kan ta sig framåt :lol:
Mamma till Alice 060928 :heart:
Vilgot 081121 :heart:
duggan
Inlägg: 3293
Blev medlem: sön 07 jan 2007, 15:23
Ort: Luleå

Inlägg av duggan »

Jag försår att Alice är nöjd, det är stort att inte vara så beroenda av andra människor utan kunna ta sig fram för egen maskin!!! Ett steg mot självständighet!! hehe fast det är många steg kvar :wink:
Amanda -02, Hugo -06, Theo 29/12-12
indra
Inlägg: 570
Blev medlem: mån 16 okt 2006, 12:39

Inlägg av indra »

Sidda: Underbart att Alice har tagit sig framåt :heart:.
Teo har tagit sig fram med små steg nu i krypställning, han har dock svårt med et korsvisa rörelsen med armarna märker jag medans bena hänger med mera. Vi har trummat på här o jag får säga att jag tycker att det blivit lite bättre :D (tack Tors Mamma). Men tyvärr ingen korsvis ålning än här heller. Men han tar lyfter armarna högt växelvis i krypställning. Nu kör han visst ett eget trummsolo hör jag från vardagsrummet, där han röjer runt :wink: .Hur gör du Åse när du tränar armarna på joar, drar du växelvis armarna när han är på golvet?
Pojk 2006-09-08
Tös 2009-01-26
Åse
Inlägg: 323
Blev medlem: mån 22 jan 2007, 17:54
Ort: Stockholm

Inlägg av Åse »

Ja, jag ligger mittemot och drar Joar mot mig rytmiskt, en hand i taget, och hasar själv baklänges. Då svänger kroppen som en orm och han får känna på den rörelsen. I dag upptäckte förresten sambon att J faktiskt börjat peta lite med högerfoten oxå - ett litet framsteg just som jag erkänt att jag inte tror träningen gjort någon nytta :D
Mamma till lille J född sep -06 och lilla T född jan -10
indra
Inlägg: 570
Blev medlem: mån 16 okt 2006, 12:39

Inlägg av indra »

Åse: Skall testa på Teo i dag. Han blev bättre med högerfoten när jag tog strumpa på vänsterfoten, fast vänsterfoten används lite mera har jag märkt.
I dag kommer kusinerna på besök skall sova över, men dom är stora nu 6 år o 4 år. Teo är så förtjust i dom, han pratar så gulligt till dom, han får en speciell röst då ( det får han med katterna oxå hemma), så han lär bli ompysslad.
Pojk 2006-09-08
Tös 2009-01-26
Sidda75
Inlägg: 220
Blev medlem: mån 30 okt 2006, 19:49

Inlägg av Sidda75 »

Duggan, det är ju definitivt ett steg mot självständighet och hon har blivit så nöjd nu med sin nya färdighet. Sätter fart mot nya mål :lol:

Åse, jag ska prova ditt tips att dra i armarna, så bra med alla kloka råd i denna tråd =D>

Indra, det är mycket högerfoten som jobbar här så jag kommer nog göra som du sätta på strumpa. Vad mysigt med lite större kusiner som Teo kan se upp till :wink:
Mamma till Alice 060928 :heart:
Vilgot 081121 :heart:
indra
Inlägg: 570
Blev medlem: mån 16 okt 2006, 12:39

Inlägg av indra »

8 månadersångesten har släppt på Teo,så skönt, kan röra mig i hela huset utan att han börjar gråta så fort han ej ser mig.Han är nu en riktig charmör som flirtar med dom flesta.
Ensamleken går bra nu oxå, förrut fick jag gå in o presentera leksakerna på nytt.Tänker ha 45 min.på ensamleken ett tag till, tänkte öka efter att han börjat att gå, så han får öva på ålning o krypning så länge det går..
Sidda: Han har tyckt det var så roligt med kusinerna, blivit ompysslad o badat ihop, han gör sig till för dom, pratar högt o flaxar med armarna :lol:.
Pojk 2006-09-08
Tös 2009-01-26
Åse
Inlägg: 323
Blev medlem: mån 22 jan 2007, 17:54
Ort: Stockholm

Inlägg av Åse »

Hm, såg att jag skrev att kroppen svänger som en orm på Joar när jag drar i armarna, det var kanske att ta i... :? :shock: Men lite åt det hållet, ni fattar. Och jag kan ångra lite att jag inte gjorde mer av den övningen i början när han ålade, i stället för nästan enbart stötta fot. Strumpa hjälper inte alls, jag har låtit den halkigaste sockan sitta på så där halvlöst - inga problem, han skyfflar på i en rasande fart.

Apropå det var det så kul i går när vi var på en gräsmatta, Joar är inte så van vid det underlaget, han har mest spelat på klippor, skogsbacke eller trädäck :wink: där han fortsätter åla, och precis när vi lyfte ned honom sa min sambo att nu kanske han kryper - och se, Joar börjar krypa som om det vore det naturligaste i världen. Och ingen egenpåfunnen teknik nu, utan faktiskt korsvis :wink: 8)
Mamma till lille J född sep -06 och lilla T född jan -10
indra
Inlägg: 570
Blev medlem: mån 16 okt 2006, 12:39

Inlägg av indra »

Jaha, då får vi väll se om dom börjar åla korsvis oxå :D , Teo blir irriterad när jag drar i armarna korsvis, han vill ha sina händer i fred säger han.. Blev Joar irriterad i början? Teo ställer sig upp knä nu på allting, han använder våran hund som stöd o dammsugarn, allt skall han upp på.Han har trillat bakåt o framåt, så han har bulor o blåmärken lite här o där, känner mig lite nervös när han sätter i gång :? .Nu vill ja ha sol 8) o inte en massa regn .
Pojk 2006-09-08
Tös 2009-01-26
Lobilina
Inlägg: 444
Blev medlem: fre 08 dec 2006, 11:38
Ort: Skåne

Inlägg av Lobilina »

Jag har varit lite osynlig på siståne, har varit bortrest och så, så jag har inte riktigt koll på vad som hänt här (orkar inte kolla bakåt i tråden :oops: :? ), men hur som helst, HÄR hemma har det hänt en del.

Elin ålar fasligt fort nu, hon har hittat tekniken. Vi har bytt schema också, så nu sover hon (äntligen) två lurar istället för tre. Det verkar funka rätt bra, men det är lite kämpigt att vara vaken så länge som 3,5 och 4 timmar. Men är man ute går det bättre (så mycket skoj att titta på att man glömmer att man är trött :wink: ). Vi har avverkat ytterligar ett bröllop också, och även den här gången gick det så bra så, med barnvakten. Trots lite åttamånadersångest (nåja, ytterst lite, men ändå). Så det känns verkligen skönt att veta att det funkar att lämna bort.

Mat med bitar funkar också lite bättre, hon är inte överförtjust, men det går oftast ner. Jag har INTE kommit igång med matlagningen dock, jag tragglar med mina burkar, men jag har inte gett upp tanken på att försöka. Jo justea, jag testade en gång till faktiskt för nån vecka sen, men Elin ratade även detta, så det bidrar ju inte direkt till nån entusiasm.
Elin, 24 oktober 2006. Standardmodellad från ca 7 veckor.
Klara, 8 juni 2010. Standardmodellad från start.
TorsMamma
Forumets ordförande
Inlägg: 11193
Blev medlem: fre 17 nov 2006, 09:25
Ort: Stockholms Skärgård

Inlägg av TorsMamma »

Halloj alla sovandes bebisar :heart:

Vad härligt och bra ni är på att kackla tycker jag. =D> Kul och få läsa om alla goingar som lär sig åla så fint och bra. Tor har nu slutat åla helt och hållet utan kryper enbart nu. :wink: Han fick stå med en "lära gå vagn" idag hos en kompis. Men han bara tittade och satte sig ner för att suga och gnaga på hjulen :roll: :lol: Sen kom ägarinnan till vagnen och började gå, då kröp Tor efter som den "hund" han är :lol: (han måste ha varit hund i sitt tidigare liv, jag är helt säääääker :lol: :lol: :lol: )

Låg och läste lite extra i BB och kan ju klart rekommendera er att läsa om eller igen eller mer. :wink:

Några bra saker som adresseras...

:arrow: Barn som inte ligger still på skötbordet....

:arrow: Barnet som gråter när du håller på att plocka ihop för att ni skall iväg, men är lycklig när du står i köket och lagar mat.... (centrum teorin)

:arrow: Social delaktighet... (steg 2)

Efter 1 års kapitlet, så kan vi börja prata sparris, semla och muskelbyggare...

Just nu är ju Tor sparris, men visar ibland att han även är muskelbyggare. :wink:

:?: Kom igen, läs och kackla lite med mig. Hur beter ni er med typ centrum teorin? :D
Tor 2006
:heart: BB barn från början. Sov sin första 12h natt 5 dagar före 4 mån, Diplomerad SS vid 6 mån
:heart:

:heart: FTLOC child from the beginning. Slept his first 12 hour night 5 days before 4 months. :heart:
Åse
Inlägg: 323
Blev medlem: mån 22 jan 2007, 17:54
Ort: Stockholm

Inlägg av Åse »

Indra: Som jag minns det övade jag armarna på Joar mest när han precis var på gång att börja krypa och då verkade han jätteirriterad. Sen började jag med fötterna och då lät han också störd, men det tolkade jag som den nödvändiga frustrationen som Hege skrev om.

Lobilina, Joar är rätt liten i maten men jag har ett par rätter vi verkligen kan lassa in av, en köttfärssås och en fiskgryta - kanske något att testa på Elin...? Båda med smör och grädde, tomatkross, lök, den VÄLDIGT fiffiga saltfria buljongen Duggan tipsade om (tack Duggan :!: :thumbsup: ), peppar, färsk basilika - köttfärssåsen mixar jag med pasta, fiskgrytan med potatis - blir superbra konsistens och smak. Köttfärssåsen har jag även morötter i och kokar med en vitlöksklyfta som jag tar bort. Inga märkvärdigheter, men Joar äter helt andra mängder av de här rätterna än när vi lagar t ex fiskpuré, potatispuré och morotspuré separat. (Säg till om jag ska vara mer utförlig.)

TorsMamma, ska se när jag hinner friska upp minnet i BB så jag kan analysera centrumteorin med dig... :D
Mamma till lille J född sep -06 och lilla T född jan -10
Åse
Inlägg: 323
Blev medlem: mån 22 jan 2007, 17:54
Ort: Stockholm

Inlägg av Åse »

Indra: Som jag minns det övade jag armarna på Joar mest när han precis var på gång att börja krypa och då verkade han jätteirriterad. Sen började jag med fötterna och då lät han också störd, men det tolkade jag som den nödvändiga frustrationen som Hege skrev om.

Lobilina, Joar är rätt liten i maten men jag har ett par rätter vi verkligen kan lassa in av, en köttfärssås och en fiskgryta - kanske något att testa på Elin...? Båda med smör och grädde, tomatkross, lök, den fantastiska saltfria buljongen - heter Herbamare, jag hittade den i hälsokostbutiken - som Duggan tipsade om (tack Duggan :!: :thumbsup: ), peppar, färsk basilika - köttfärssåsen mixar jag med pasta, fiskgrytan med potatis - blir superbra konsistens och smak. Köttfärssåsen har jag även morötter i och kokar med en vitlöksklyfta som jag tar bort. Inga märkvärdigheter, men Joar äter helt andra mängder av de här rätterna än när vi lagar t ex fiskpuré, potatispuré och morotspuré separat. (Säg till om jag ska vara mer utförlig.)

TorsMamma, ska se när jag hinner friska upp minnet i BB så jag kan analysera centrumteorin med dig... :D
Mamma till lille J född sep -06 och lilla T född jan -10
Skriv svar

Återgå till "Kackelforum"