Mormorskackel

Fritt pratforum för personligt vänskapskackel och allmänt diskussionsforum
Skriv svar
annawahlgren
Upphovskvinna SHN-kuren 1942-2022
Inlägg: 15366
Blev medlem: mån 22 nov 2004, 22:46
Ort: Gastsjön

Mormorskackel

Inlägg av annawahlgren »

Har just strukit ett par blusar (fast det kallas skjortor numera, även om de har volanger :shock: ) åt min dotter. Inte för att hon bad mig utan högst frivilligt, och vips! åkte jag tillbaka i tiden ett par decennier. Det var sällan jag strök, men då var det alltid till något fint. Kanske ett barn skulle på kalas. Kanske hade jag sytt något som behövde pressas. Kanske var det någon duk till fest... Mangel hade man ju inte precis i det icke-lyxiga livet.

Nu har min dotter ett förnämligt bra jobb och behöver se snygg och nystruken ut på arbetsplatsen... En värld jag aldrig har beträtt.

Innan hade jag försökt ta på mitt lilla barnbarn jackan. Hon ville gå ut - sjuk som hon är men på bättringsvägen. Och jag fick inte upp den sabla dragkedjan. Blev milt vansinnig. Tog av henne den och försökte utan barn - då gick det galant. Tog på den igen och försökte igen och misslyckades igen. Hade mycket god lust att bryta samman. Det gjorde barnet, två år precis, i stället. Nu ville hon verkligen inte gå ut längre. Jag förstår henne :cry:

Och för min dotter svor jag över dagens jäkla opraktiska barnkläder. Varför har inte jackan stora, banala knappar? Eller åtminstone kardborreband, när det nu rör sig om en tunn vårjacka? Varför dessa satans blixtlås som barnet INTE kan hantera själv och tydligen inte en ambitiös mormor heller :?:

Barnets mor lyssnade luttrat och sa ingenting. Jag förstår henne också. Så jag strök hennes "skjortor" och skämdes. Samtidigt är jag fortfarande vederbörligen förbannad på detta komplicerade liv som små barn ska ha. Inte kunna klä sig själv! Inte ta på skorna själv! Inte bara sticka i fötterna respektive armarna och sluta till eländet och kunna gå ut :!: Ska det vara så besvärligt :?: Det jag kände när jag misslyckade med att få ihop den sabla kedjan är, vågar jag iskallt påstå, inte långt ifrån det små barn känner när de inte heller kan. Därför att tillvaron jäklas, inte deras förmåga.

Och jag är ändå snart 65 år :evil:

Vem har t ex uppfunnit den idiotiska overallen, och vem har lyckats förmå all västvärldens föräldrar att tro att det är ett BRA plagg :?: :!: Det är det mest korkade, onödiga, rörelseförhindrande, sovomöjliga, kiss- och bajs- och blöjbytes-hanteringshopplösa plagg som Gud inte har skapat :!:

Varför går inte vuxna omkring i overall :?: På jobbet, på fritiden, vid matbordet, i affären, på dass :?: :!: För att de vet bättre.

:evil: :evil: :evil:

I denna sura uppstötning kan jag tillägga var den kommer ifrån, om man säger. Mentalt, liksom.

Barnbarnet har börjat på dagis. En mycket ambitiös förskola som kallar sig LÄR. Det lärs ut saker och det has program och det has framför allt en välgörande lugn tystnad. Stämningen är mjuk, och det finns gott om personal och grupperna är små. MIN lilla älskling går där tre timmar om dagen och är uppenbarligen förtjust ("Massa barn :!: Leka allahopa :!: ") även om hennes mormor har vissa dagisproblem, om man säger. Av princip.
Men hade jag inte varit här och tagit hand om lilla barnbarnet resten av tiden som de ömma arbetar - pappa har varit barnledig ett helt år - så hade hon fått tillbringa hela dagarna på LÄR. Så av två onda ting... Därmed inte sagt att just detta dagis skulle vara ett ont ting; vi talar barns behov av "flockens" tillgänglighet de första tre åren.

Men vad händer - givetvis :?: :!: Efter 1,5 vecka blir hon sjuk, veritabelt dödssjuk. En mycket kraftig lunginflammation, sjukhusinläggning med dropp, 205 i sänka (!), vånda och ångest. Nu är hon äntligen på bättringsvägen och skrattar igen (lite), men hemma ska hon vara minst en vecka till.

Förstås behöver det inte vara dagisets "fel".

Förstås anser jag det rakt av att det är det, ändå. Statistiken säger att små barn begår sin dagisvistelse med 1-2 sjukdomsperioder i månaden att se fram emot.

Och jag fick tillbaka min gamla barnastma på kuppen :!:

Behövde kackla av mig :roll: Tack :!: :heart:

Apropå blusar, förlåt skjortor. 8-[
:D Nio barn, arton barnbarn, tre barnbarnsbarn och några tusen nästanbarn :!:
Anna Wahlgren 6 Oktober 1942 - 7 Oktober 2022
Mamma S
Inlägg: 673
Blev medlem: tor 11 aug 2005, 10:34

Inlägg av Mamma S »

:lol: :heart: :shock: :shock: :heart: :heart:

kan inget annat än bifalla dina burop för overallen. Skitplagg kort och gott.
3 fina...2005, 2007, 2010
Kriszta
Inlägg: 53
Blev medlem: mån 14 mar 2005, 22:15

Inlägg av Kriszta »

:lol: Ja, det är inte så lätt att vara mormor! Säger min mamma iaf :D Apropå overaller....min son tyckte förra vintern att han nu skulle få ha VUXNA vinterkläder (skidbyxa och jacka) istället för BARNPLAGGET overall :lol: Han hade ju fyllt 3 år och var stor! Sen dess har jag insett att overall nog inte var så praktiskt iaf.
Mamma till Adam f?dd 10 dec 2002 och Isabelle f?dd 25 dec 2005
Ewa
Inlägg: 4900
Blev medlem: tis 04 apr 2006, 14:45

Inlägg av Ewa »

Ja, vill bara meddela att jag förstår och sympatiserar till 100 % med DEN sura uppstötningen. 205 i sänka!!!!!! Stackars unge :shock:. Skönt att hon dock är på bättringsvägen :D .

Antons bästis här i världen är 3 år och har gått på dagis ett drygt halvår. Och hon har inte bara 1-2 sjukdomsperioder i månaden. 3-4, snarare :evil:. Och tillbringar väl därmed - lyckligtvis - inte fullt så många dagar i månaden DÄR då, om man säger. Hemma sjuk som hon är mest hela tiden :roll:. Och den ena pencillinkuren avlöser den andra :evil:. Roligare kan man bestämt ha!
Mamma till Stora guldklimpen född april -04 :heart: & Lilltufsan född feb -06 :heart:
Gäst

Inlägg av Gäst »

:D Men idag är vi så lyckligt glada över att solen skiner, och vi behöver inte tänka på vare sig overaller eller termobyxor, knappt ens dragkedjor på jacka! Hurra för solen, säger jag (istället för att beklaga mig över i-landsproblem :oops: :twisted: )!

Jag är så lycklig över allt jag har och uppleva i den här världen! Vad är ni glada för :wink: ?
annawahlgren
Upphovskvinna SHN-kuren 1942-2022
Inlägg: 15366
Blev medlem: mån 22 nov 2004, 22:46
Ort: Gastsjön

Inlägg av annawahlgren »

:D Å, tack alla, så skönt - älskar bekräftelseramsor :lol: :!:

:heart: :heart: :heart: :heart:
:D Nio barn, arton barnbarn, tre barnbarnsbarn och några tusen nästanbarn :!:
Anna Wahlgren 6 Oktober 1942 - 7 Oktober 2022
kokos
Inlägg: 1031
Blev medlem: ons 01 dec 2004, 08:48
Ort: Härnösand

Inlägg av kokos »

Finns ju en bra anledning till att Adrian älskar sina gummistövlar och sina "foppa-tofflor". Bara att kliva ner i och bara att dra av. Kan själv.

Vi provade skor idag till den unge herrn. Han behövde gympaskor, tyckte jag. Jag gick där i sportaffären och spanade efter några bra och så hör jag:
- mamma kolla dom passar ju!
Tittar bort och ser att Adrian själv har fått på sig både höger och vänster sko i en rosa tjejmodell: hög sko med snören men även kardborre högt uppe på vristen. I storlek 32 - ganska många nummer för stort.

Då kommer jag - vän av ordning - fram med mina gympaskor - som JAG tyckte passade en liten pojke - mörka låga springskor. Adrian fick tidernas sammanbrott och lade sig på en bänk i sportaffären och skrek för kung och fosterland att han minsann inte ville ha dom där skorna som jag hade plockat fram.

Bar ut en sprattlande snart-3-åring som nyss kommit in i trotsen under ena armen och en bebis under andra armen som skrattade hejdlöst i ren chock.

Ja det här var ju lite off topic men kanske borde jag ha köpt rätt storlek av de där tjejskorna åt min kille istället för att ha tjurat på? Han visste ju uppenbarligen hur man fick på sig dom.
Maria - mamma till underhållaren Adrian (juni -04) och professorn Edvin (juni -06). Förstfödde sonen kurad. Yngste sonen standardmodellbebis i Gastsjön -06 och grundaren till verktyget "skogspromenad".
Fd Medlem

Inlägg av Fd Medlem »

Vilken mormor du måste vara Anna!
Du låter helt ljuvlig.
Oj, vad jag tror att många önskar sig det stödet. Även om det kommer i sällskap av lite overallvrede. :lol:
Tyvärr har vi ett helt mormor/farmor/farfar/faster osv-gäng som inte kan sluta tjata: När Ska Ni Skola In På Dagis??? (inte OM, utan NÄR).
"För kunskap är ju så viktigt. Man Måste Börja i Tid. Kineserna och indierna kommer, med all sin kunskap, till nonsenspriser. Skynda, skynda, spring fortare, lär tidigare... Oj, oj, oj. Annars vet man ju inte HUR det går för den lilla gossen." Typ.

Sonen är nyss fyllda 10.

M-å-n-a-d-e-r.

Och det värsta är att när man inte "tar chansen" att lämna iväg ungen på dagis, så kan man inte heller riktigt med att be om hjälp i den utsträckning man borde kunna. För det finns ju DAGIS, jösses! Vi har ju själva valt omaket att ta hand om barnet, FAST kommunen kan göra det. Vi skyller oss själva och går till jobbet i skrynkliga kläder :lol:

Sabla grupptryck. Och sabla overaller (tvångströjor?).
Svammel, svammel. Egentligen ville jag bara ge dig en =D>
Hej från "Nya" Mamman Ulrika
Puffis
Inlägg: 699
Blev medlem: ons 01 nov 2006, 23:24
Ort: Gamleby
Kontakt:

Inlägg av Puffis »

Kan bara instämma i hur bra det är med mormödrar som gärna och frivilligt hjälper till när de kommer förbi. Min mamma diskar nästan alltid när hon kommer hit. I början tyckte jag att det var pinsamt, men jag har gett mig, för det är ju skönt ändå... :roll: Det har gått så långt så att om jag någon gång har varit extra duktig och diskat undan SJÄLV i köket på dagen så säger Daniel när han kommer hem "har Ulla varit här?" :lol: :lol:

Sist hon var här fick hon vara gosedjurskirurg (finns bilder i bloggen). Hunden har en förmåga att smyga iväg och "gosa" med dem. :?

Stryka? Man kan ju säga så här; skönt att jag inte har nåt "toppjobb" och att Daniel är hantverkare. Vi "behöver" sällan stryka. :wink:
Tuva, född 060304 SHN-kurad vid 9 månader, Leo född 071001, SM från start och minikurad vid 4 månader.
Bibban
Inlägg: 179
Blev medlem: tor 17 nov 2005, 02:42
Ort: Karlskrona

Inlägg av Bibban »

Kul med lite mormorskackel, tycker jag. :D
Innan jag fick den stora förmånen och lyckan att bli mormor var jag så innerligt trött på alla sprudlande lyckliga mor-och farmödrar som kunde prata i evighet om de små underverken. Trodde väl aldrig att jag skulle bli likadan :oops:

Idag håller jag på att tvätta lite kläder åt mina små gullungar. Deras badrum renoveras och de är utan tvättmaskin. Dessutom har hela familjen haft maginfluensa i helgen :( Och det medan nummer tre i barnaskaran håller på att klia på sina vattenkoppor. Alla tre har haft kopporna precis efter varandra :cry:
Mamman i familjen(min älskade dotter) mår inte heller så bra. Illamående!Barnbarn nummer fyra är på g :D Är så lycklig, men undrar i mitt stilla sinne hur mycket kärlek som får plats i mitt hjärta. Det spricker väl snart!
Är så tacksam för och glad att jag får vara med på ett hörn i deras lyckliga familj. Föräldrarna är fantastiska , aldrig klagar de även om livet blir lite kaosartat ibland. Och barnen är ju Barnaboksbarn så naturligtvis är de underbara! :wink:

Anna, jag är otroligt glad att Sally mår bättre nu :D Lyckliga hon som får rå om dig nu om dagarna :!: Vet att ni har det jättemysigt tillsammans :!:

Kramar till alla från Bibban
Mormor Eva
Inlägg: 55
Blev medlem: mån 16 apr 2007, 17:37

Bibban

Inlägg av Mormor Eva »

Visst är de go´a. De där små. Har 2 egna + 3 bonusbarnbarn. Egna barn har ju också varit så där små. Jag tror nog de behöver bli lite omskötta nu också som föräldrar. Vi är ju alla barn.

Hjälpa till lagom och tycka om obegränsat. Det är nog melodin. :!:

En ungdomskamrat berättade en gång hur hon och hennes syskon frågade sina föräldrar: "Vad ville ni med vår uppfostran? Vad hade ni för mål?"
Svaret kom: "Att ni skulle bli fria, självständiga individer med egna åsikter....men inte riktigt så fria, inte riktigt så självständiga och inte riktigt med dem åsikterna!"
Summarum: Det är väl gott när saker får utvecklas så att det passar våra barn och barnbarn - det är ju dem som ska leva med det resten av sina liv.
blomman
Inlägg: 1775
Blev medlem: fre 28 apr 2006, 17:01

Inlägg av blomman »

..måste säga som fjällmor: "Hon har lärt mig aaalt jag kan..." :heart:
Hej mamma!
:lol:
Lua

Inlägg av Lua »

Vilken mysig tråd!

Mina barns mormor, ja min mamma då alltså, har fått en ny höftkula igår. Jag hoppas så innerligt att hennes livskvalité kommer tillbaka! Tiden innan opertionen har varit riktigt jobbig och jag saknar min glada, goa mamma. :cry:

Kram till er alla från Lua. :heart:
Bibban
Inlägg: 179
Blev medlem: tor 17 nov 2005, 02:42
Ort: Karlskrona

Inlägg av Bibban »

Just nu ligger tre fantastiskt vackra, underbara barnbarn och sover i min säng! Kan inte se mig mätt på dem!
Innan de somnade fick de välja om de vill stanna här i morgon eller åka till dagis. Gissa vad de valde????
Mormor Bibban
Bibban
Inlägg: 179
Blev medlem: tor 17 nov 2005, 02:42
Ort: Karlskrona

Inlägg av Bibban »

Lua; Hoppas verkligen att mammas operation gått bra! Skicka krya på dig hälsningar :!: :!:
Kram Bibban
Skriv svar

Återgå till "Kackelforum"