Standardmodellen för riktigt små

Barnavårdsforum. Standardmodellen och andra råd och dåd i Barnabokens anda
matildur
Inlägg: 61
Blev medlem: mån 26 feb 2007, 17:22
Ort: Helsingfors

Inlägg av matildur »

Hej från babyland!

Igår var dottern vaken och NÖJD i en halvtimme, rekord! Det var nog för hon fick vara med och baka äppelpaj. Men det är ganska svårt att laga mat med henne på bordet, man behöver ju båda sina händer till att knåda degen! Och plocka ner saker ur skåp osv. Så jag lyfte ner hela baket på golvet i stället, satt ock skalade äpplen medan hon stirrade på det RÖDA decilitermåttet. Hur har ni gjort med detta dilemma? :lol:
Son i januari 2007
Dotter i augusti 2009
Kalaskakan

Inlägg av Kalaskakan »

Dilemma Matildur :-k 8-[ ..
vilket dilemma?

Det där löste du ju alldes bra :lol:
matildur
Inlägg: 61
Blev medlem: mån 26 feb 2007, 17:22
Ort: Helsingfors

Inlägg av matildur »

:lol: Jo jag vet! :lol:

Jag ville bara få mera goda tips om hur man lyckas göra sina sysslor och låta babyn vara med. Det finns ju andra hushållsjobb än att vika tvätt på sängen! Men det finns säkert många trådar om det här, har inte kollat :oops:
Son i januari 2007
Dotter i augusti 2009
Johanna w.
Inlägg: 1083
Blev medlem: lör 13 okt 2007, 20:08
Ort: Bromma/ Stockholm

Inlägg av Johanna w. »

Vad kul :D

Här hemma har det varit mycket poppis att vara med vid disken. Är man pyttis får man en egen (ny) disktrasa att ligga och suga på ? på mage medans vattnet rinner mycket spännande :lol:
Är man lite större får man sitta i diskhon och hjälpa till med handen om handen känna och smaka på vattnet förstås och när man sedan är ännu större (som stora syster 2.5år) då klara man faktiskt att både lasta i och ur diskmaskinen, sätta igång den och diska för hand (mycket vått blir det :wink: )
Här är en tipstråd för fler tips:
http://www.annawahlgren.com/forum/viewtopic.php?t=5385

Kram Johanna
Mamma till
Hjärtis april 07
Lill-hjärtis oktober 08
matildur
Inlägg: 61
Blev medlem: mån 26 feb 2007, 17:22
Ort: Helsingfors

Inlägg av matildur »

Tack för alla fina tips! Här ska samvaras!!
Son i januari 2007
Dotter i augusti 2009
allakantralla
Inlägg: 144
Blev medlem: ons 25 mar 2009, 14:54

Inlägg av allakantralla »

Milo har hängt i sele på magen och dammsugit då han var i den åldern. Gått ut med soporna. Legat på mage (i 30 sekunder kanske) och torkat golv.

Det där med disktrasan var superbra! Den hänger med fortfarande... :oops:
Milo, född 20/1 2009 i vecka 37 - ögonblicklig och berusande kärlek!
Fanny, född 12/6 1996 - djupaste och allvarligaste kärleken tog tid på sig.
ElinN

somnasjälvkur?

Inlägg av ElinN »

Klipper och klistrar lite så vi får allt på samma ställe! :D
matildur skrev:Hej,

Har en dotter på tre månader som sover gott, 11 timmar på natten utan att matas och tre tupplurar på dagen om ungefär 45 min - 3h - 45 min. Det här har hon hittat på helt själv utan kur, med standardmodell så klart.

Det jag skulle vilja göra är en somna-själv-kur. Hon nämligen somnar vid bröstet varje kväll och vaknar inte av att rapas, så jag bara lägger ner henne i vagnen att fortsätta sova. I längden kommer det ju inte att funka så, alltså undrar jag hur jag borde göra? Väcka henne, skoja tills hon gapskrattar och sedan lägga vaken? Eller borde jag tidigarelägga matningen, så det sista hon gör i vaket tillstånd inte är att äta? Hmmm - man bill ju gärna mata så sent som möjligt för långa sömnens skull... Och införa ramsan redan nu?

Tacksam för svar.
chokladkaninen skrev:Hej Matildur! :D

Somnar hon själv för dagslurarna? I så fall är det inga problem! Då kommer hon att kunna somna själv på kvällen också när er kvällsrutin ger utrymme för det. :D
matildur skrev:Hej och tack för svar!

Vid dagslurarna somnar hon själv, möjligtvis krävs några tag med vagnen. Är det bara att fortsätta som förr då, skulle ni tro, eller borde jag ännu försöka hålla liten tröttis vaken under kvällsmaten? Det är mycket svårt.

Kram Matildur.
Instämmer med Chokladkaninen -det här kommer ni fixa galant! :thumbsup:

Troligtvis är hon supertrött vid kvällsamningen. När du vill att hon ska sluta med tuttsomningen, tycker jag att du ska prova ge kvällsslurken lite tidigare och sen lägga vaken tröttis att somna gott själv för natten, precis som vid dagslurarna. Om slurken flyttas en halvtimme eller så, så kommer det inte påverka den goda nattsömnen! :sleep:

:heart:
chokladkaninen
Inlägg: 2604
Blev medlem: sön 16 mar 2008, 06:45
Ort: Uppsala

Inlägg av chokladkaninen »

matildur skrev:
Ville bara tacka för råden och berätta, att när jag igår kväll tidigarelade kvällsamningen med en halvtimme, så lyckades min flicka inte bara somna själv, utan sov i dryga tolv timmar ovanpå det :D
Mamma till :heart: Storasyster f feb 07
och :heart: Lillebror f okt 08
Skriv svar

Återgå till "Späda barn och små (nyfödd till 1år)"