Aha! Betyder det att du som "sann" LCHF:are ändå tänker att mjölkprodukter borde undvikas, men äter dem i små mängder för att det är gott ?!?Ladybird skrev:Ja, det är ju det där med mjölken....jag har själv inte kommit längre än till att dra ner på ätandet av mejerier "som de är", dvs. yoghurt/grädde med bär, keso, osv. Jag försöker att bara använda dem som ingrediens i matlagningen istället. Jag har svårt att se hur jag skulle klara mig utan grädde....Irmasmamma skrev:Skillnaden mellan de två verkar ju vara mjölkprodukterna dock. Så där är vi tillbaks till mitt topic Vem ska man tro på, tro på, tro på.......?
Om jag inte fattat helt fel så är mjölkprodukter en väldigt viktig beståndsdel i LCHF-kost, medan Paleoförespråkare menar att den typen av mättat fett skall man helt undvika. Och vill man absolut ha några mjölkprodukter så ska man välja med låg fetthalt (vilket alltså är precis tvärtemot LCHF.... )
Ursäkta om jag tjatar om detta, men jag blir så förvirrad........ #-o :-k
Så vitt jag förstår så, i valet mellan LCHF och Paleo, får man välja att antingen äta frukt och rotfrukter (Paleo) eller mjölkprodukter och kött från tamboskap (LCHF), resten är i stort sett samma.
Ni som verkar vara inne både på LCHF och Paleo, hur har ni gjort det "slutgiltiga" valet av upplägg? Magkänsla? Fakta? Provat er fram?