3 åring slutat med napp och våra nätter blev kaos

Skriv svar
Åttamånadersmamman
Inlägg: 27
Blev medlem: lör 19 jan 2019, 09:09

3 åring slutat med napp och våra nätter blev kaos

Inlägg av Åttamånadersmamman »

Hej!
Vet mycket väl att vi "borde" ha slutat med napp från att vår dotter var lill-liten, men vi tyckte nappen inte störde hennes sömn så vi lät den vara kvar. Hon har sovit hela nätter från att hon kurades kring 8 månaders ålder, är nu 3 år. Sover tillsammans med sin 1 åriga lillebror och det har gått så bra sedan vi förde ihop dem. Nu sedan 2 veckor har hon slutat med napp och det blev plötsligt väldigt svårt att sova på natten. Hennes 20 minuter lunch-lur tog vi bort i samband med detta då vi redan innan upplevt att hon börjat ha svårt att komma till ro på nätterna, och som en hjälp till försök att bli något tröttare. Problemet är nu, trots att hon har nall-substitut blir sååå ledsen ffa vid insomnandet på kvällen men också på natten vid vargtimman när hon vaknar. Hon skriker så högt "jag kan inte sova" att lillebror ibland vaknar och hon ger sig inte med ramsan från oss utan blir argare och argare, slänger ut lakan, kuddar, nallebjörnar och täcke -ja, allt som går att nås från spjälsängen.. Har även provat att "avvakta" och låta henne få ropa av sig för att svara med tystnad men detta har vi upplevt inte fungerat utan snarare tvärtom -eskalerat big time.

Tänkte prova kura henne igen med start i morgon natt. Har ni något tips inför att kura en 3 åring? Jag kan omöjligt buffa henne och kan knappt få ner henne i sängen för hon är såååå stark...
1a barnet maj 2018 ❤️
2a barnet 20200216 ❤️
Tin
Rådgivare/advisor
Inlägg: 1153
Blev medlem: fre 12 mar 2010, 09:48
Ort: Nya Zeeland

Re: 3 åring slutat med napp och våra nätter blev kaos

Inlägg av Tin »

Hej dar,
du har visst blivit missad.
Hur gick om-kurningen?

Ett litet tips bara: att ha svart att somna in om kvallen beror inte pa for mycket sömn utan snarare pa utvecklingsfas. Tar du da bort mer sömn ar liten annu trottare när liten skall försöka sova = övertrött och ännu svårare att somna. Vi brukar rekommendera tvärtom, mer somn, lägg tidigare om man har svårt att komma till ro.

Men beratta hur har det gatt?

kram Tin :heart:
Lilla O född 2010-02-04 (42+1)
Standardmodellat sedan 13 mars då hon var drygt 4 veckor.

Lilla M född 2012-11-29 (39+0)
SM från början, vad annars ;)
Skriv svar

Återgå till "Säkra Sovare med fnurra på sömntråden"