Varför dör våra små efterlängtade älsklingar?

En ängel kom - och vände om. Barnasorgens alla ansikten
Skriv svar
Acnaib
Rådgivare/advisor
Inlägg: 1237
Blev medlem: sön 07 jun 2009, 12:40

Varför dör våra små efterlängtade älsklingar?

Inlägg av Acnaib »

Jag vet egentligen inte varför jag skriver här... igen. Jag vet att ingen kan ge mig ett svar, men samtidigt törstar jag efter tröst, efter hopp om livet.

Jag vet, vi har två underbart fina flickor och jag är så tacksam för det, men ändå är smärtan stor och ovissheten ännu med nertyngande.

Vår första, allra första graviditet slutade i ett MS (missed abortion), det upptäcktes i v 9, men fostret hade dött tidigare. Sånt händer...

Vi försökte igen och igen och igen... Vi gick på utredningar, inget verkade fel. Det tog ett år, nästan exakt, sen blev Freja till. Världens underbaraste tös. 7 månader efter Frejas födsel blev Ronja till, vilken lycka.

Jag ville ha fler, mannen ville har fler. Omgivningen tyckte att jag borde jobba först. Jag hade ju ingen SGI, knappt någon inkomst - så kan man INTE ha det. Det är inte sjysst mot barnen. Jag ville ha fler barn, tätt, tätt, sen jobba, först barn, länge - mammaledig länge.

Men okej, omgivningen vinner. Hur förklarar man att man är egoistisk och bara tänker på vad man själv vill? Nja... svårt.

Koppaspiral sattes in... den satt bra där... Det gick nåt år, eller två, jag längtade, längtade, längtade. Träffade en vän, hon hade en, ville ha fler. Okej, nu så - jag har jobbat, jag har SGI. Spiral ut - vi försöker!

Jag blev gravid, vännen blev gravid veckan efter, ytterligare en vän blev gravid ännu en vecka. Tre vänner, barn samma månad! Underbart!

Eller inte...

Andra vännen fick missfall. Hon väntade en menstruation och försökte sen igen, lycka - gravid. Okej, tre vänner ska ha bebis inom 3 månader! Underbart

Eller?

Gravidititsvecka 19. Ultraljud för min del. Men bebis är död. Har dött ca 2 veckor tidigare. Blir igång satt och ut kommer en liten krake, lille Adam. Obduktion, sjuk liten Adam.

Försöker igen! Woho - gravid! Det går nån vecka, två eller tre. Blöder, missfall... - sånt händer!

Vi väntar någon månad och försöker igen. Lycka - gravid! Ultraljud i v 13, levade bebis! Så söt! Några dagar senare, hemsk känsla, nåt är FEL! Åker in igen, ultraljud, v 14 nu, bebis död! Igångsättning. Älskade lille David! Obduktion, men bebis verkar frisk. (DNA-tester togs inte på någon av dem).

Vi väntar... utreds, gentester på mig, på mannen. Inga fel. Fler gentester, alla som kan tas. Åker till Linköping, träffar specialister - det finns inget fel, vi ser inget som är fel!

Drygt tre månader efter David - försöker igen! På nytt, första försöket - bebis. Älskade bebis! Ultraljud i v 12 - lever! Ultraljud i v 13 - lever! 3 dagar senare, v 14 - det känns fel, nej nej nej. nåt ÄR fel. Åker in. Lugnas - "det är nog inte så farligt". Ultraljud - Bebis död! Igångsättning, en liten Jonas.

Bebis skickad till obduktion, moderkakan skickad till undersökning, navelsträng skickad till kromosomtester (bebisens kromosomer) - väntar på provsvar.

Det är snart två veckor sedan och här sitter jag... jag förstår inte! Finns det NÅGON som gått igenom något liknande och som faktiskt fått fler barn efter det? Det känns så hopplöst, samtidigt vill och KAN jag INTE ge upp! Det går inte, jag kan inte!

Snart är det vår, sen sommar. Underbara sommar! Vi har två fina töser och våren och sommaren kommer att spenderas med dem (som vanligt), men fokus på dem. Inga fler graviditeter nu. Men till hösten... vi kommer försöka igen.

Kan inte ge upp!
:heart: Freja :heart: 2009-01-03
:heart: Ronja :heart: 2010-05-22
:heart: Franz :heart: 2015-09-20
:heart: Otto :heart: 2017-01-01
TorsMamma
Forumets ordförande
Inlägg: 11193
Blev medlem: fre 17 nov 2006, 09:25
Ort: Stockholms Skärgård

Re: Varför dör våra små efterlängtade älsklingar?

Inlägg av TorsMamma »

:heart: älskade vännen :heart:

Livet är inte rättvist, det är det enda jag vet säkert!!

MEN, kan/vill du inte ge upp, tycker jag inte heller du skall göra det! Så länge du orkar så skall du orka anser jag. Det finns alltid hopp, alltid!!!

Kram! :heart:

(ps. lova inga mera sprialer... de är ett helsike ds.)
Tor 2006
:heart: BB barn från början. Sov sin första 12h natt 5 dagar före 4 mån, Diplomerad SS vid 6 mån
:heart:

:heart: FTLOC child from the beginning. Slept his first 12 hour night 5 days before 4 months. :heart:
SusanD
Rådgivare/advisor
Inlägg: 3703
Blev medlem: fre 27 jan 2006, 16:51
Ort: Ängelholm
Kontakt:

Re: Varför dör våra små efterlängtade älsklingar?

Inlägg av SusanD »

:heart: :heart: :heart:
Emil född 19 okt-05 och klok som en bok!
Sigge född 16 okt-07 och tuff som en Tigger!
Mika född 28 maj-09 och snabb som en raket!
Linus född 15 dec-10 och cool som en isbjörn!
Dipl. SHN-kurare!
Sarisparis
Rådgivare/advisor
Inlägg: 2797
Blev medlem: mån 10 maj 2010, 14:31
Ort: Frankrike

Re: Varför dör våra små efterlängtade älsklingar?

Inlägg av Sarisparis »

Acnaib, vad jag beundrar dig och din man som orkar fortsätta. Jag hoppas att ni får veta vad som gått fel och slipper i alla fall ovissheten.

Så grymt orättvist livet kan vara. :cry:

Jag önskar er en avkopplande sommar och ett stort och varmt lycka till inför hösten.

:heart:
helamig
Inlägg: 849
Blev medlem: tis 05 jan 2010, 18:48

Re: Varför dör våra små efterlängtade älsklingar?

Inlägg av helamig »

Kära acnaib. :heart: :heart: Jag har tänkt på dig. Följt dig och läste för längesedan att ni väntade en trea. Undrade hur det gått för dig. Livet är så orättvist ibland. Gråter när jag läser din berättelse..

Vet inte om det är någon hjälp men läste om Sandra Dahlberg som äntligen är gravid efter många missfall. Hon slutade snusa. Jag tänkte om det finns något du kan göra. Äta omega -3. Gå till en homeopat, akupunktur, andra vitaminer. Du kanske har provat allt men det var en tanke jag fick i all bedrövelse.

Det måste ju gå.. All kärlek och Lycka till dig och er :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:
T född 090917
S född 110118
A född 130328
F född 141123
turfen
Inlägg: 56
Blev medlem: tor 22 apr 2010, 02:39

Re: Varför dör våra små efterlängtade älsklingar?

Inlägg av turfen »

Acnaib hur har det gått för dig? Blev så oerhört ledsen av att läsa din tråd och det du behövt gå igenom, så fruktansvärt orättvist!!!!
Jag förlorade precis min lilla i vecka 18 eller egentligen i vecka 15-16 men det upptäcktes vid rul. Det är ju sånt som inte ska hända ens en gång då det är helt fel och jag hoppas innerligt att du får en liten snart.
Kram
Sara
Liten född 17 april 2010
Acnaib
Rådgivare/advisor
Inlägg: 1237
Blev medlem: sön 07 jun 2009, 12:40

Re: Varför dör våra små efterlängtade älsklingar?

Inlägg av Acnaib »

Hej turfen. Jag har helt missat att du svarat mig här.

Det har gått sisådär... Vi förlorade ytterligare en liten älskling kort efter att du skrev. I september 2014.
Samma skit - inget fel på bebisen. Inget fel på oss. ALLA tester är gjorda och utan att visa NÅGRA fel.

Jag kontaktade en läkare i Borås, Lennart Blomkvist som har en studie igång om upprepade missfall. Och ni är jag gravid igen i v 23. Vi är med i hans studie och bebis lever! Tjoho!!

Hur har det gått för dig?
:heart: Freja :heart: 2009-01-03
:heart: Ronja :heart: 2010-05-22
:heart: Franz :heart: 2015-09-20
:heart: Otto :heart: 2017-01-01
helamig
Inlägg: 849
Blev medlem: tis 05 jan 2010, 18:48

Re: Varför dör våra små efterlängtade älsklingar?

Inlägg av helamig »

Fantastiskt. Stort grattis till er. Har ni ändrat något eller bara blev det bra med bebis denna gången? Stort lycka till :-)
T född 090917
S född 110118
A född 130328
F född 141123
Skriv svar

Återgå till "Barnasorg"