3åring som sover för lite?

Skriv svar
NelliePalm
Inlägg: 13
Blev medlem: ons 28 jul 2010, 20:33
Ort: Gävle

3åring som sover för lite?

Inlägg av NelliePalm »

Vi har en kille som är tre år. Har aldrig varit några problem att lägga honom han är jätte glad över att få sova och har alltid somnat på egen hand.

Vi lägger honom vid 19.30 och efter en kvart sover han men tyvärr vaknar han för tidigt redan vid 05.45-06.15, vilket ger ca 10 h natt somn. På dagen låter vi han sova i 30 minuter och när vi väcker honom är han mer dö än levande, för att vi ska få honom att vakna kan vi inte mysa med honom utan vi får sätta honom så han själv får balanser upp sig så efter ca. 15 minuter vaknar han.

Vi vill att han ska sova längre på morgonen och har därför dragit ner på dagsovningen. Svårt att veta om vi gör rätt eller om vi ska låta han sova längre under dagen, om det kommer att medföra att han sover längre på morgonen. Ingen av vår sons kompisar i samma ålder sover på dagen, detta gör också att vi funderar på att ta bort dag sovningen helt.

Har försökt att få honom att sova tills klockan ringer men då ligger han och skriker i sängen att klockan ska ringa och att vi ka ta upp honom. Då han vaknar vid 05.45 och vi vill att han ska vakna 06.45 helst 07.00 blir det en otroligt lång väntan för honom med många rop. Därav har vi helt enkelt gett upp och låtit honom komma in till oss när han vaknar...

Vi känner oss så vilsna med hur många timmar han bör sova på natten och under dag vilan.

Tacksam för svar.


Kram Nellie
Mian71
Inlägg: 296
Blev medlem: sön 16 aug 2009, 20:43

Re: 3åring som sover för lite?

Inlägg av Mian71 »

Hej på dig! :-)

Lite tankar och förslag

Om du vill han ska sova en stund på dagen så korta ner till 20 minuter. Inte 30. Det har med sömncykeln att göra. Kanske därför han är lite mulen när du väcker. Jag skulle även rekommendera att faktiskt lägga tidigare några kvällar. Brukar ha god inverkan på morgonen. :) dessutom KOLMÖRKT i rummet

Annars så är det ju så att de brukar sluta sova på dagen när de kommer kring den här åldern . Men visst kan du ersätta Sovet med bara en vila.
Att beakta är att de till en början kan bli trötta på em men lägg då tidigare den perioden.
Men det där ser du själv.

Kramar
Mian
En liten född 00
En "lill liten" född 09
Skriv svar

Återgå till "Säkra Sovare med fnurra på sömntråden"