Annie har börjat vakna på morgonen och vi går in....

Frågor och svar om att kura lite äldre barn
Skriv svar
BiancaC
Inlägg: 49
Blev medlem: ons 11 mar 2009, 09:41
Ort: Sundsvall

Annie har börjat vakna på morgonen och vi går in....

Inlägg av BiancaC »

Hej!

Vår Annie har sovit hur bra som helst sen vi kurade henne. Har hon vaknat och skrikit har det varit nåt speciellt tex bajsat el liknande. Därför har vi gått in de få gånger det hänt och det har fungerat bra.

NU har hon börjat vakna runt kl4-5 och skrikit, vi har varit in med vatten men hon bara dyker tillbaka i sängen när vi kommer. Sen har hon gjort lika dant 4-5 ggr tills klockan blivit 7. :x

Nu ska vi få bort det har vi tänkt och undrar. Är det bäst att gå in första gången på natten och sen ramsa , göra husljud. Eller ska vi bara ramsa? eller har ni andra tips. Hon ställer sig upp och är redigt förbannad innan vi kommer... Hon är ju 1,4 nu så hon känns så medveten.

Tacksam för svar!
BiancaC
/BiancaC
:heart: Vera :heart: 080913 Kurstart 090313
:heart: Annie :heart: 110409 Kurstart 120105
SusanD
Rådgivare/advisor
Inlägg: 3703
Blev medlem: fre 27 jan 2006, 16:51
Ort: Ängelholm
Kontakt:

Re: Annie har börjat vakna på morgonen och vi går in....

Inlägg av SusanD »

Hej,

först bör ni kolla att det verkligen att det verkligen är kolmörkt när gryningen närmare sig. Den vanligaste orsaken till tidiga uppvak är just att det kommer en liten strimma, och den behöver verkligen inte vara stor, ljus som sätter igång uppvaknandet. Så börja med att kolla mörkläggningen.

Sen är det ju helt onödigt att gå in till henne, det finns två vägar att gå; det första är att avvakta för att se om hon klarar av uppvaket själv och den andra är att ramsa.

Nu är hon ju inte så gammal men förtrotsen kommer smygande och då gäller det att vara tydlig med vad det är som gäller så använd er av ramsan.

Kram Susan
Emil född 19 okt-05 och klok som en bok!
Sigge född 16 okt-07 och tuff som en Tigger!
Mika född 28 maj-09 och snabb som en raket!
Linus född 15 dec-10 och cool som en isbjörn!
Dipl. SHN-kurare!
Skriv svar

Återgå till "Forum om kurbarn äldre än ett år "