TorsMamma skrev:Jag anser att man vill ha så HÖG omega-3 halt som möjligt.Eye-Q baby är från 6 mån och finns att köpa från Equazeen i UK. Jag är inte så pro Eskimo kids, för låg Omega halt och sen har de D-vitamin i, vilket iofs inte är ett problem längre.
Det är just på grund av att jag inte vill gå efter halten av omega 3 som jag väljer Eskimo Kids. För mig är det viktigare att oljan inte är högkoncentrerad/uppkoncentrerad. Detta är vad jag har läst på sidan (och undersökt vidare sen)
http://www.perfekthalsa.se/omega-3/hogk ... -nej-tack/:
"Det innebär att man helt enkelt har tagit fiskolja och reducerat en del ämnen till förmån för mer omega-3 fettsyrorna EPA och DHA. Det finns fiskoljor som har upp till 60-70 % omega-3 fettsyror medan det i en naturlig fiskolja alltid är max 38 % eftersom fisk aldrig har mer än den mängden omega-3 i sitt fett. /---/ Omega-3 fettsyrorna EPA och DHA är långkedjiga fleromättade fetter vilka är mycket reaktiva, dvs de reagerar snabbt på syre, ljus och värme vilket leder till att de härsknar. Härsket fett är extremt ohälsosamt, verkligen extremt ohälsosamt eftersom de bildar mycket fria radikaler i kroppen. Givetvis ska fiskoljor inte innehålla miljögifter men många omega-3-varumärken är relativt bra när det gäller just reduktion av miljögifter så just den frågan är inte ett huvudsakligt problem även om just Eskimo-3 även utmärker som extremt ren. Det samma kan dock inte sägas om härskningsrisken. Även om de flesta varumärkena kan visa laboratorietester på att de inte har en härsken fiskolja och att den innehåller extra E-vitamin, är Eskimo-3 det enda märke som kan visa på stabilitet över tid. Det är ju en sak att fiskoljan är stabil direkt efter pressning och en helt annan sak hur den mår efter en tid på hyllan i kosttillskottsbutiken eller efter en tid hemma hos dig. Uppkoncentrerade fiskoljor riskerar att härskna betydligt lättare än fiskoljor med normal koncentration. Eskimo-3 är mellan 5-50 gånger mer stabil över tid än konkurrenterna. Deras hemlighet är bland annat Pufanox. I all omega-3 framställning reduceras fiskoljans naturliga antioxidanter men Eskimo-3 har funnit ett system att återföra dem till fiskoljan i slutet av processen (många tillverkare har försökt att kopiera processen men ingen har lyckats hittills vad jag vet). Pufanox är en patenterad antioxidantmix som ska se till att fiskoljan blir stabil."
Jag har själv ätit Pharbios Omega 3 Forte under graviditeten och ända fram tills nu då jag har bytt till Eskimo 3 Pure av ovan nämnda anledning. Ammar man tycker jag också att det är bäst och enklast att äta omega 3 själv. Det är ju för att jag inte gör det som jag ger sonen omega 3. Och jag ger honom fast han inte är ett år än. Han har fått det sen fyra-fem månaders ålder.
Jag ger både vanliga fiskbullar och laxbullar. Och vanlig lax. Äggula ska jag testa igen nu snart. Han tålde det inte så bra tidigare, men nu har det ju gått några månader. Jag har inga restriktioner på antalet äggulor per dag. Jag anser att de är den mest perfekta maten: innehåller allt utom c-vitamin.
Så gör jag.