Sära på syskon?

Forum för nygamla barntillsynstankar, konstruktiva förslagsalternativ och samarbete under personligt ansvar.
Skriv svar
Trebarn
Inlägg: 162
Blev medlem: fre 07 nov 2008, 23:04
Ort: Haninge

Sära på syskon?

Inlägg av Trebarn »

Hej!

Vi var och besökte det kommunala dagiset i närheten, där jag har ställt mina "stora" i kö till aug -10. De går inte på dagis nu, och min sambo är hemma hela nästa läsår, så det är inte så att vi måste ha dem på dagis, men tja.... jag ville liksom kolla läget i alla fall.

Frågan kom upp om ifall barnen skulle gå på samma eller olika avdelningar. Jag sa att från mitt perspektiv skulle det kännas bra om de gick på samma avdelning - de är verkligen tighta, leker fint tillsammans, tycker om varandra (BB-barn...), och jag trodde det skulle kännas tryggt för dem båda att gå tillsammans.

På detta svarade pedagogen att de nog rekommenderade att vi delade på dem. Annars "finns risken att de inte socialiserar med de andra barnen". Risken? Ur vems synvinkel är det en "risk" att de fortsätter tycka om varandra och leka tillsammans även på dagis?

Har jag missat nåt här? (nu raljerar jag inte, jag undrar.) Vad kan hända om de leker tillsammans? Blir de utanför, lite udda, konstiga i andras ögon? Jag är så van att behandla dem som ett team, och ser ju hur fint det fungerar, de är lojala mot varandra och oskiljaktiga. På kyrkans barntimmar där de är tre fm i veckan säger fröknarna att mina barn är så måna om varandra, och de leker mycket tillsammans även där. Finns det orsak tycker ni att börja individualisera mer? Kan det vara till en nackdel i deras personliga, individuella utveckling att de är så tighta?

Trebarn
brorsan 0507
syrran 0703 kurad vid 11 månader
Lillasyrran 0812 vinglig SM från start...
Ummusab
Inlägg: 313
Blev medlem: tor 02 okt 2008, 21:55
Ort: Uppsala

Inlägg av Ummusab »

Hej. Kanske inte dirkekt ett svar på din fråga :roll: men jag tycker det verkar som om det här samhällets hela mål är att separera hela familjen. Att få var och en i familjen att se sig som en ensam individ, oberoende (känslomässigt och praktiskt) av det som Anna Wahlgren kallar "flock".
Min man fick så fint förklarat för sig :roll: att "här i Sverige" sätter man barnen på dagis tidigt för att de ska bli "självständiga". Hur självständig man nu kan vara när man är 1,5 år.... :roll:

/Umm Musab
:heart: Storebror :heart: 060410 kurad jan 2009
:heart: Lillebror :heart: 071112 kurad okt 2008
:heart: Lillasyster :heart: 100129 kurad aug 2010
:heart: Bebis Liten :heart: 110713
Ewa
Inlägg: 4900
Blev medlem: tis 04 apr 2006, 14:45

Inlägg av Ewa »

](*,) Jag tror, sorgligt nog, att Ummusab är på rätt spår. Och det är MÅNGA som lever i den tron, att vi är bäst separerade. Vår by har 4 dagis. 1 av dagisen har syskonavdelning. Där går mina. Av just den anledningen. En trygghet och en tillgång. Sedan tillhör de olika grupper och gör olika saker från stund till annan. Men basen är den gemensamma. Det innebär inte att de alltid väljer varandra till sällskap. Tvärtom. Men de har varandra där för när det behövs. Och det gör det. Så jag ser BARA fördelar med det.
Mamma till Stora guldklimpen född april -04 :heart: & Lilltufsan född feb -06 :heart:
Trebarn
Inlägg: 162
Blev medlem: fre 07 nov 2008, 23:04
Ort: Haninge

Å, kloka, kloka människor..

Inlägg av Trebarn »

Å, kloka, kloka människor...
Jag känner mig alltid så styrkt av er. Tack för att ni finns!

Sära på mina barn över min döda kropp från och med nu.

Trebarn
brorsan 0507
syrran 0703 kurad vid 11 månader
Lillasyrran 0812 vinglig SM från start...
Skriv svar

Återgå till "I stället för dagis - tankar och idéer"