kost och skolan

Många föräldrar har hittat lösningar som fungerar för deras barn, men som inte nödvändigtvis kommer från IAHP. Ex. homeopati, dieter, kosttillskott o.d.
Här kan man diskutera.
Skriv svar
inger
Inlägg: 2187
Blev medlem: tis 01 nov 2005, 18:20
Ort: Göteborg
Kontakt:

kost och skolan

Inlägg av inger »

Jag undrar i fall det är någon som ger sitt bars special kost. Och hur ni i så fall gör med skolan. Skickar ni med matsäck?
Vår skola är väldigt restriktiva med specialkost och godkänner bara intyg från vanliga läkare.
Funderar på att göra tester på vår son eventuellt på ett labratorium i Norge och visar testerna att han är överkänslig för vissa saker(som ju är vanligt vid diagnosen autism) så vill vi givetgis utelsuta det ur kosten.
Problemet är som sagt var skolan.
Någon som fått ta en sån diskussion med skolan eller skickar med matsäck?
Gablex
Inlägg: 777
Blev medlem: mån 08 maj 2006, 11:46
Ort: Skåne

Inlägg av Gablex »

Hej Inger!

Vår Storprins äter gluten-, mjölk- och sojafritt sedan augusti förra året. Det har inte varit några som helst problem med skolköket. Vi skrev ihop ett brev om hans mat och bifogade sedan ett brev från kliniken i Danmark (vi var där på Nordic Clinic). De har aldrig ifrågasatt det och han får bra mat hela tiden.

För någon månad sedan träffade vi skolläkaren och han erbjöd sig spontant att också skriva intyg om i fall att det skulle bli problem med skolköket. Senare har jag fått höra att han själv har kraftiga födoämnesallergier, så han var väl välvilligt inställd.

Kan du inte be om ett möte med skolköket och förklara läget för dem? Hoppas att det löser sig, för det gjorde ENORMT stor skillnad för Storprinsen att slippa gluten, mjölk och soja!
Anna, stolt mamma till Storprins född -98, Sessa född -00 och Pojkpiraya, född -04!
Hege
Inlägg: 1590
Blev medlem: mån 31 jan 2005, 15:39

Inlägg av Hege »

En av anledningerna till att det är så svårt att få specialkost till sitt barn i skolan utan läkarintyg, är alla föräldrar som vill "rädda" sina barn undan mat de inte gillar. Föräldrarna säger att barnet inte tål si och så mat, och det blir ohållbart för centralkökerna.

Vi beställde peptid-testet från Norge via våran läkare. Han förstod inte mycket av svaret vi fick, men jag förstod desto mer, och han litade på mig. Sen skrev han ett intyg där det sto typ att ".... har varit till undersökelse i Norge, och hon kan inte kan smälta si och så protein. Efter att ha visat goda resultat efter diet, ska hon nu gå på en diet fri från gluten och kasein".

Centralköket godtog det, och gör numera underbar mat till Felicia.
inger
Inlägg: 2187
Blev medlem: tis 01 nov 2005, 18:20
Ort: Göteborg
Kontakt:

Vårt skolkök

Inlägg av inger »

Vårt skolkök har inte alls varit så förstående.

Nu har vi glutenfri mat åt Gabriel men det är först efter att vi hittat läkare på sunnanviva mottagningen som skrivit intyg åt oss. :D

Skolsyster har till och med ringt hem ch ifrågasatt att vi går hos homeopat.

Det är konstigt att man inte blir nyfiken i stället och vill ta reda på mer om det man inte vet.

Skolpsykologen var väligt bra i allafall. Hon kände till hela historien om Benjamin(vår homeopats son) och sa att tyvärr får hon inte öppet rekommendera vissa saker.
Två underbara tonåringar


http://barnboksnatet.blogspot.com/
Skriv svar

Återgå till "Frågor om alternativa vägar som inte är IAHP"