Fråga om udda krypteknik

Hjärnan växer och utvecklas när den används. Som förälder har du många möjligheter att påverka hur hjärnan utvecklas hos ditt lilla barn. Här kan du ställa frågor och bli inspirerad!
Skriv svar
mumintrollet
Inlägg: 622
Blev medlem: lör 10 dec 2011, 09:07
Ort: Finland

Fråga om udda krypteknik

Inlägg av mumintrollet »

Hej!

Lillebror är nu jämnt 6 månader och en väldigt väldigt aktiv liten pojke. Han började åla vid 3,5 månader och tog sig upp i krypställning nästan direkt. Så lärde han sig och ta sig upp och sitta och nu skall han upp och stå och klättra mot allt.
Den korsvisa ålningen fick han aldrig till trots envisa försök av mig och strumpa på den aktiva foten. Tekniken var båda armarna och höger fot.
Och nu gäller frågan hans märkliga krypteknik.. :)
Hans händer går fint turvis men han håller vänster fotsula i marken och höger knä - och ibland båda fotsulorna så det blir en slags krokbent björngång. :lol:
Är det viktigt att ha båda knäna i marken även om rörelsen är korsvis??
Det är också fullt omöjligt att hjälpa honom med stöd bakifrån eftersom han förtjust vänder om och börjar klättra på mig för uppåt skall han :roll:
Tips och råd?
Dotter född 4.8.2011 Kurad februari 2012
Son född 24.9.2013. SM sedan start
Hege
Inlägg: 1590
Blev medlem: mån 31 jan 2005, 15:39

Re: Fråga om udda krypteknik

Inlägg av Hege »

Om man har en sådan krypteknik, då blir det inger vidare fart. Ska man komma någonvart i en hast, måste man krypa på "vanligt" sätt. Hjälp honom genom att visa tekniken. Om han börjar klättra på dig, vänd honom tillbaks igen, vänlig men bestämd, och visa igen. Inte låt honom bestämma och vara drivande kraft. Det är det du som ska vara.

Visa, och visa igen. Ge inte upp. Lägg ut lockande saker, och var bakom för att korrigera.

:D
Skriv svar

Återgå till "Frågor om IAHP och program för friska barn "