Doman från start...

Hjärnan växer och utvecklas när den används. Som förälder har du många möjligheter att påverka hur hjärnan utvecklas hos ditt lilla barn. Här kan du ställa frågor och bli inspirerad!
emu
Inlägg: 116
Blev medlem: tor 14 okt 2010, 11:19
Ort: Stockholm

Re: Doman från start...

Inlägg av emu »

Nu är man snart ett helt år och det har äntligen lossnat med krypet, för ett par månader sen. Hon är fortfarande inte så framåt och kryper mest när hon vill till en förälder, inte för att utforska på egen hand. Jag är rätt säker på att hon har bra samsyn ändå för hon har inga problem att bedöma avstånd och sitter gärna och pillar med saker. Men vi uppmuntrar till kryp och hennes pappa som nu är hemma tar henne till lekparken varje dag där man får klättra och gunga och äta sand och sånt. Också bra för motoriken!

Vi har pausat matten men pappa har kört igång läsning nu och de kollar lite bits också, hon kryper gärna fram till Doman-lådan och vill titta på saker. Finmotoriken är jättebra.

Hon är lite efter på språk också, förstår en hel del ord (typ lampa är lätt att testa i smyg, vatten, klocka osv) men pratar inte, bara dä och gä och nån enstaka dubbelstavelse. Hon gör sig liksom förstådd ändå, det är väldigt mycket här i världen som kan vara dä. Har aldrig varit så intresserad av att vara med och jobba heller men det är ofta ok att vara bredvid och titta.

På det hela taget en trevlig liten krabat fast hon snart inte är bebis längre :shock: =D> .
Nelly f. 28 maj 2011
TorsMamma
Forumets ordförande
Inlägg: 11152
Blev medlem: fre 17 nov 2006, 09:25
Ort: Stockholms Skärgård

Re: Doman från start...

Inlägg av TorsMamma »

Nej, absolut ingen bebis. I den åldern bodde min son i slasken med vattenkranen. :lol:
Tor 2006
:heart: BB barn från början. Sov sin första 12h natt 5 dagar före 4 mån, Diplomerad SS vid 6 mån
:heart:

:heart: FTLOC child from the beginning. Slept his first 12 hour night 5 days before 4 months. :heart:
Skriv svar

Återgå till "Frågor om IAHP och program för friska barn "