SM hemma hos oss

Barnavårdsforum. Standardmodellen och andra råd och dåd i Barnabokens anda
Skriv svar
Sarisparis
Rådgivare/advisor
Inlägg: 2797
Blev medlem: mån 10 maj 2010, 14:31
Ort: Frankrike

SM hemma hos oss

Inlägg av Sarisparis »

Hej :D

En liten trâd om livet med Lillebror och storebrorsorna som jag hoppas kommer att hjälpa mig att hâlla lite perspektiv pâ saker och ting och ge mig chansen att bolla med likasinnade. Standardmodellen är ju inte sâ väldans utbredd i mina trakter. :roll: :lol:

Nu är han äntligen hos oss pâ riktigt vâr minibror! Den allra bästa MorsDagspresent man kunde önska sig och dessutom en fantastisk förlossning (detaljer här http://www.annawahlgren.com/forum/viewt ... 21&t=24607). Igâr fyllde han tvâ veckor, redan stora killen :heart: Den egentliga födseln verkar ha infallit sedan nâgra dagar, nu har vi en liten grabb som mellan varven är riktigt vaken och med. En riktig liten mysplutt som charmar oss allihopa.

Sâ hur har vi det? Jo, nu känns det som att vi börjar landa lite i att vara fem ( :shock: ) i familjen. Lillebror fick ett otroligt fint välkomnande av Storebror 3.5 âr och Mellanbror 1.5 âr och har redan hittat sin plats i familjen. De stora är sâ beskyddande och mâna om lillebror. Sâ fort Lillebror piper till sâ fâr jag veta det av nâgon av de stora. Är det Storebror sâ fâr jag dessutom information om vad som behöver göras (ge mat, byta blöja, kramas...) eller sâ tar han tag i det hela själv (om det är en kram som behövs). Ibland, när Lillebror läggs för att sova, sâ fâr jag höra att jag kan gâ iväg och göra nâgot annat dâ han hâller koll. Dâ gâr jag min väg och spionerar sen lite diskret pâ en mycket stolt och ansvarsfull Storebror som hâller stenkoll pâ en liten sovande Lillebror.

Sedan nâgra dagar känns det som att vi sakta men säkert glider in pâ det fina SM-spâret. Den allra första tiden sovs det mest hela tiden, dag som natt. Sen nâgra dagar tillbaka sâ orkas det vara vaken lite mera sâ nu har vi fâtt till nâgra fina SM-mâl. Oftast sâ somnar Lillebror som en stock efter första omgângen mat och vill inte ens rapa. Dâ fâr han ligga pâ rygg pâ skötbordet (egentligen en liten skummadrass pâ köksbänken :lol: ) och oftast sâ vaknar han pâ en liten stund och vi kan gâ vidare i programmet. Umgänget har "produktsutvecklats" :roll: lite, ganska ofta sâ blir det ren undervisning. Till exempel en lektion i pâklädning av Storebror, eller en demonstration av Mellanbror om hur man promenerar med en liten trähund pâ hjul. Ibland sitter han helt enkelt i babysittern och hâller koll pâ att storebrorsorna inte river vardagsrummet medans jag fixar med nâgonting i det angränsande köket.
Sen när det blir dags för pâfyllningen ur bröst nummer tvâ sâ somnar han som en stock igen, alldeles för fort i min smak. Ibland lyckas jag "rapa" liv i honom och fylla pâ lite mer, men ibland är det bara att acceptera att det är sovdags. Dâ läggs han i vagnsinsatsen som fâtt flytta in i vâr garderob i sovrummet (oroa er inte, vi har plockat bort dörrarna och nâgra hyllor, sâ lillkillen har en egen sovalkov i minoformat - en meter frân min säng vilket är MYCKET praktiskt nattetid. Larmlampan inom synhâll och noll transportsträcka. :thumbsup:).

Det är inte alltid han sover tvâ timmar i stöten, men dâ tar jag till LindaVegas tips om att betrakta uppvak inom 1.5 timme som "behov av pâfyllning för att sen sova vidare" och uppvak efter 1.5 timme som start pâ ett nytt SM-mâl. Pâ sâ vis hâller vi ändâ lite rytm och ökar chanserna till ett fint vakenpass sen. Än sâ länge har Lillebror inte hâllit sig vaken tvâ timmar i sträck, rekordet ligger pâ en och en halv och det är inte varje gâng det heller. Förlitar mig pâ att det kommer med tiden och njuter av att ha en nöjd liten kille som verkar trivas med det mesta. Hittills skriker han bara när han är missnöjd med vâr tajming, till exempel när vi tycker att det är läge att byta en bajsig blöja fast han tycker att det är dags att ta en skön lur.

Nätterna var ganska prydliga första fram till nâgra dagar sedan. Tvâ eller tre nattmâl utan snack dâ Lillebror nöjt somnade om efter mat och blöja och lite mera mat. Sen kom tvâ nätter dâ han gärna lades, men vaknade inom fem minuter. "Smekmânad = mat vid minsta pip" ringde i mina öron sâ jag tog upp och fyllde pâ. Igen och igen och igen. Efter tvâ sâna nätter sâ kände jag att sâ här kan det ju inte vara meningen att det ska vara. Sâ i natt sâ fick han sitt första nattmâl som vanligt och när han sedan vaknade efter fem minuter sâ buffade jag honom mjukt och bestämt. Han kom till ro inom en minut och sov sedan vidare 3.5 timmar till. Efter nattmâl nummer tvâ vaknade han igen efter fem minuter, men buffades snabbt till ro. Och efter tredje nattmâlet somnade han om sâ fint och vaknade inte mer förrän till morgonen. Ska bli spännande att se hur det blir i natt!

Nu är det dags för kvällsbad och sen blir det brakmiddag innan läggning för natten.

:heart:
Senast redigerad av Sarisparis den tor 12 jan 2012, 21:57, redigerad totalt 1 gånger.
helamig
Inlägg: 849
Blev medlem: tis 05 jan 2010, 18:48

Re: Nils och brorsorna

Inlägg av helamig »

Hej!

Underbart att ni har det så härligt. Du kan ju redan allt så du kan ju använda tråden till att rapportera :mrgreen: :wink:

Fint att få komma till en familj med så fina och omhändertagande storebröder :heart: :heart: :heart:
T född 090917
S född 110118
A född 130328
F född 141123
Sarisparis
Rådgivare/advisor
Inlägg: 2797
Blev medlem: mån 10 maj 2010, 14:31
Ort: Frankrike

Re: Nils och brorsorna

Inlägg av Sarisparis »

Tack helamig :D Ja, vi har det jättehärligt, men det där med att kunna allt är nog att ta med en nypa salt. :wink:

Lillebror är bâde lik och olik sina storebrorsor, och sâ kan jag konstatera att det är lite annorlunda att SM:a i sällskap med EN tvââring som man kan prata hjälpligt med jämfört med tvâ storebrorsor varav den mindre modellen fortfarande är ganska liten :heart:. Vi improviserar ganska friskt men det gâr fint det med.

Idag har vi haft stora bajs och pruttdagen, hade aldrig kunnat tro att en liten klump pâ inte ens fyra kilo kunde fâ ur sig sâna mängder (och med sân fart :shock: , jag blev spraymâlad! :lol: ).

Oj, nu är det nâgon som gör sig pâmind, dags att dra igâng stora kvällsmâlet med bad!

:heart:
Senast redigerad av Sarisparis den tor 12 jan 2012, 21:59, redigerad totalt 1 gånger.
helamig
Inlägg: 849
Blev medlem: tis 05 jan 2010, 18:48

Re: Nils och brorsorna

Inlägg av helamig »

Känner igen det där med att bli spraymålad. Det blev både jag och badrummet ett antal gånger :mrgreen:
T född 090917
S född 110118
A född 130328
F född 141123
Sarisparis
Rådgivare/advisor
Inlägg: 2797
Blev medlem: mån 10 maj 2010, 14:31
Ort: Frankrike

Re: Nils och brorsorna

Inlägg av Sarisparis »

Ingen spraymâlning sen sist, lille Nils har lärt sig pricka blöjan! :D

Lilleman börjar bli go och rund, nu är han inte nyfödd längre. :shock: Han har börjat växa ur det oerhört praktiska enarmsamningsgreppet dâ man liksom hâller honom i rumpan med handen och har honom liggandes pâ underarmen upp mot bröstet. Lite synd eftersom det kan vara ganska smidigt att samtidigt kunna vara uppe och gâ och göra andra saker, men men... Vuxit ur sina allra första kläder har han ocksâ gjort, unge herrn. Och sâ har han blivit förkyld, som tur är sâ är det bara ena näsborren som är täppt, men det räcker för att det ska störa sömnen ordentligt. Inatt var jag uppe och rengjorde lilla näsan ett otal gânger, och sâ har det varit de senaste nätterna. Hoppas hoppas att det är pâ väg bort nu sâ att vi bâda kan fâ lite vettiga sömnpass snart. Som det ser ut nu sâ börjar han med att sova ungefär 2-3 timmar, men sen är det sällan det blir mer än 1-1.5 timme resten av natten. Nätterna är dock lugna utan grât och han läggs nöjd och somnar skönt utan hjälp. Men sen börjar det snörvlas alldeles för fort och sâ börjar vi om igen... :roll:

Vi börjar skönja lite vanor i minibrors tillvaro, natten ligger ganska stadigt mellan kl 22 och cirka 7 sen nâgon vecka tillbaka. Hans standardmodellering ser ganska annorlunda ut jämfört med mellanbrorsans, dâ jag var ganska 'klassisk' och gick igenom hela programmet i "rätt" ordning mest hela tiden. Nu freestajlar vi lite mer, det är inte alltid (inte ofta :lol: ) jag lyckas att verkligen köra ett SM-mâl helt enligt skolboken i sällskap med storebrorsorna (som nu har vattkoppor by the way). Sâ istället för att hâlla pâ att allt ska göras i rätt ordning, sâ nöjer jag mig med att försöka fâ med allt (eller nästan allt) inom vakentiden. Och här krävs det en hel del jobb. Minibrodern dâsar gärna till och hâller man inte koll sâ somnar han titt som tätt. Klockrent är det inte, men bara att ha SM i bakhuvudet att tryggt luta sig mot gör att dagarna ändâ fylls med lite struktur, och sâ vet jag ju alltid pâ ett ungefär vart vi är pâ väg sâ att säga. Sen kan vägen vara lite slingrig ibland, men sâna här smâ kan ju inte läsa kartan än sâ det bjuder vi pâ. Försöker hâlla lite koll pâ vakentimmarna ocksâ, runt sju per dag brukar det bli.

Flera gânger har Lillebror synkat sin läggning med mellanbrorsans och dâ har jag passat pâ att gâ och lägga mig en sväng ocksâ, sâââ skönt! :thumbsup:

:heart:
Senast redigerad av Sarisparis den tor 12 jan 2012, 22:00, redigerad totalt 1 gånger.
LindaVega
Inlägg: 2443
Blev medlem: tis 13 sep 2005, 22:20
Ort: Östersund

Re: Nils och brorsorna

Inlägg av LindaVega »

:lol: Känner igen det där med att freestajla :lol: Ofta fick jag fundera vad jag hade gjort, och vad som stod näst på "programmet" :mrgreen: 8)
Jag fokuserade på att mata allt jag kunde i 1,5 timme (och sedan kom skötning och umgänge när det passade in däremellan) Det funkar det också :D

Nu är min lilla bebbe nio månader :heart: Kryper och går längs med möbler och jag undrar var tiden tog vägen :shock: :o

Njut av din lille Nils :heart:

Linda
Vega 050416 :heart: Malte 070109 :heart: Oskar 100923
Sarisparis
Rådgivare/advisor
Inlägg: 2797
Blev medlem: mån 10 maj 2010, 14:31
Ort: Frankrike

Re: Nils och brorsorna

Inlägg av Sarisparis »

:lol: :lol:

Ja, det gâr sâ otroligt fort, jag snusar lilla bebisnacken sâ mycket jag kan :heart:

Igâr kväll blev jag lite orolig, Lillebror var helt plötsligt hes - fastän han aldrig skrikit ordentligt i hela sitt lilla liv. :shock: Kändes varm och sâ var ju näsan sâ där snorig som "vanligt". Undrade lite stillsamt om vi hade en ännu en snuttnatt framför oss, men det verkar som att Lillebror gâr i Mellanbrors spâr och sover sig i form. [-o<
Lite kvällstrassel i form av massor med amning och smâslummer och badet blev lite senare än vanligt. Läggningen pâbörjades vid elva, men drog ut pâ tiden. Han kom till sist till ro vid tolv och sov sen tvâ pass pâ 2.5 timmar med ett nätt litet nattmâl pâ tjugofem minuter däremellan. Fick rengöra näsan en gâng efter det och lade honom att sova vid 6. Sen fick jag minsann väcka honom kvart i âtta dâ vi annars riskerade att bli vâldsamt sena till Storebrors skola (börjar nio, mycket skönt för morgontrötta mammor som jag 8) ). Och dâ var det svârt att fâ liv i honom. Dagen har gâtt i samma trötta tecken, totalt omöjligt att fâ till nâgot umgänge. I skrivande stund ligger han pâ rygg och sover som en sten sen dryga tjugo minuter, efter att ha ätit en kvart frân ena bröstet.

Vilken tröttmössa :heart: :sleep:
Senast redigerad av Sarisparis den tor 12 jan 2012, 22:01, redigerad totalt 1 gånger.
Sarisparis
Rådgivare/advisor
Inlägg: 2797
Blev medlem: mån 10 maj 2010, 14:31
Ort: Frankrike

Re: Nils och brorsorna

Inlägg av Sarisparis »

Dagens sanning: skaffa arton kor!

Mellanbror har fâtt ârhundradets vattkoppor och är sâ sjuk sâ att han ligger och gnider sig mot mattan för att kunna klia hela kroppen samtidigt. :cry: :evil: Försöker man hindra honom fâr man en smäll som heter duga alternativt en liten dammsugare slängd i huvudet. Vâran solstrâle är förbytt mot ett olyckligt prickigt litet monster som växlar mellan total agression, total uppgivenhet och tack gode gud sömn. [-o<

Standardmodellen är numera nâgot som jag vet existerar, men ingenting jag ens strääävar efter idag dâ Mellanbror behov faktiskt gâr först just nu. Och gissa vad? Jo, Lillebror gled in pâ ett alldeles klockrent SM-spâr utan minsta lilla trassel och lâter sig lugnt ammas när jag flänger runt och hindrar Mellanbror frân att riva huset och sig själv. Blöjor byts pâ tvâ röda alternativt en utdragen halvtimme dâ en massa annat kommer emellan. Allt i sällskap med höga vrâl, grât och rop pâ mamma varannan minut. Och Lillebror bara stortrivs som det verkar. :shock: Aldrig har han ätit sâ fint och vaket, aldrig har han rapats sâ direkt och ordentligt. :thumbsup: Sen nâgra dagar har han fâtt börja öva pâ att somna själv och det har gâtt bâde upp och ner, men idag nemas problemas. =D> Jag lägger honom, sätter pâ larmet, stoppar om filten med ett litet tryck pâ hela kroppen och gâr. Och han sover...
Vilket Mellanbror ocksâ gör just nu och vilket jag ocksâ ska passa pâ att göra. :sleep:

:heart:
Senast redigerad av Sarisparis den tor 12 jan 2012, 22:03, redigerad totalt 1 gånger.
Clara Cecilia
Inlägg: 992
Blev medlem: ons 10 jun 2009, 19:40
Ort: Stockholm

Re: Nils och brorsorna

Inlägg av Clara Cecilia »

Du är :heart: :heart: :heart: !

Glad midsommar!
Clara
Mamma till V 2008, L 2010
chokladkaninen
Inlägg: 2604
Blev medlem: sön 16 mar 2008, 06:45
Ort: Uppsala

Re: Nils och brorsorna

Inlägg av chokladkaninen »

Hahaha, det är det där om att inte överarbeta... :D :heart:

Nils verkar ha det prima. :thumbsup: Hoppas att det snart gäller stackars Mats också. :wink:

(PS när vattkopporna gick på Storasysters dagis köpte jag på mig nåt kylbalsam som skulle lindra kliandet - men sen fick de inga vattkoppor så jag vet inte hur effektivt det är.... :roll:)
Mamma till :heart: Storasyster f feb 07
och :heart: Lillebror f okt 08
Sarisparis
Rådgivare/advisor
Inlägg: 2797
Blev medlem: mån 10 maj 2010, 14:31
Ort: Frankrike

Re: Nils och brorsorna

Inlägg av Sarisparis »

Clara :heart:
chokladkaninen skrev:Hahaha, det är det där om att inte överarbeta...
Ja, jag vet! Att det ska till sâna extremfall för att man ska fatta det bara.. :lol: Jag fick tag pâ en jättebra lotion som torkar ut vattkopporna och skyndar pâ läkningen (Cicalfate frân Avène, vet inte om det finns i Sverige), ett tips om dina barn skulle drabbas framöver. (ingenting jag önskar dem, men det ska ju vara lindrigare när man är liten :roll: )

Nu är vattkopporna pâ väg BORT och det är pâ tiden. Sâ sjuk som Mellanbror var ska man inte fâ vara när man är sâ liten. Otroligt hur olika samma sjukdom kan slâ, Storebror hade vattkoppor veckan innan, men det gâr inte att jämföra. Vi tyckte att Storebror var prickig och illa däran, men det var verkligen ingenting jämfört med Mellanbror som var mer eller mindre helt täckt av otäcka utslag (i öron, runt ögon, i munnen :cry:, för att inte nämna armhâlor och blöjzonen). Usch usch usch och fy men nu är de som sagt pâ väg bort (fick lov att renbädda hans säng i morse dâ lakanet var helt prickigt av avfallna sârskorpor :shock: ).

Och Lillebror mâr fint. Näsan är inte längre sâ tät (utom vid typ halvsex pâ morgonen av nân skum anledning :roll: ). Han är go och rund och har börjat grimasera och le mellan varven, sâ härligt att se att det redan samspelas med storebrorsorna.

En nyhet sedan nâgra dagar är kvällstrassel. Det hade vi varit helt förskonade frân hittills, men de senaste kvällarna har vi helt tappat rytmen och det har varit en del grât och missnöje. Lösningen blev att helt enkelt börja natten mycket tidigare än innan. Vi har gâtt frân bad runt tio och läggning för natten därefter (efter rejält mâl mat förstâs 8) ) till att satsa pâ bad runt âtta-halvnio. Sâ igârkväll var det helt plötsligt alldeles barnfritt klockan nio. :shock: Ganska skönt att fâ lite egentid pâ kvällarna (vilken lyx det är att kunna duscha ensam i badrummet i lugn och ro 8) :lol: ). Dâ har det blivit tre nattmâl istället, ett vid tolv, sen nân gâng vid tre och det sista vid halvsex, men dâ tror jag att han vaknar mer pâ grund av näsan än av hunger. :roll:

Maken har tagit upp sin normala arbetstakt vilket innebär att han kommer hem i bästa fall runt sju och oftast nân gâng mellan halvâtta och âtta. Trevligt för honom dâ han oftast möts av tvâ rena och mätta storebröder iförda pyjamas och reda att gâ och sova. :wink: Frun skulle gärna gâ och sova hon med, men tyvärr är hon lângt frân nybadad och fräsch efter en heldag med tvâ smâ stjärnor som är rätt duktiga pâ att dekorera även mammas kläder med diverse kladd.
Jag tycker att det gâtt över förväntan att vara ensam med de smâ, men den dagliga utmaningen ligger helt klart pâ kvällskvisten dâ de stora ska badas och fâ mat och Lillebror helt plötsligt inte är sâ där förutsägbar som han kan kännas pâ dagarna. Ibland blir det lite lätt kaos, men pâ det stora hela gâr det finemang. Och allra roligast är att om Lillebror börjar grâta sâ fâr jag höra av de stora att jag mâste ta hand om Lillebror BUMS även om jag just dâ är upptagen med nâgon av dem. :heart: :D

:heart:
Senast redigerad av Sarisparis den tor 12 jan 2012, 22:05, redigerad totalt 1 gånger.
SusanD
Rådgivare/advisor
Inlägg: 3703
Blev medlem: fre 27 jan 2006, 16:51
Ort: Ängelholm
Kontakt:

Re: Nils och brorsorna

Inlägg av SusanD »

Så skönt att vattkopporna är på väg bort. Våra har också haft dem precis. Emil klarade sig ganska lindrigt men Mika och stackars Sigge fick sig en rejäl omgång. Jag har pudrat dem med potatismjöl och det har funkat fint. En natt, när jag var uppe utan glasögon, hämtade jag potatismjölet i skafferiet, pudrade vilt över en förtvivlad Mika som sedan somnade om och sov så gott.
På morgonkvisten frågade Pappan vad jag pysslat med på natten och varför det stod en förpackning Maizena mjöl inne hos barnen. :shock: :oops: 8) Hm, det undrade ju jag med förstås men det funkade i alla fall lika bra som potatismjölet. :thumbsup:

Låter som om ni förövrigt har det riktigt bra. Jag ser alltid kvällarna när jag är själv med barnen som en utmaning, att vi ska ha det bra och fixa allt utan gnissel. För det mesta lyckas vi och barnen är otroligt tålmodiga och hjälpsamma när jag är själv med dem.

Ha det nu gott och krama alla barnen.

Kram Susan
Emil född 19 okt-05 och klok som en bok!
Sigge född 16 okt-07 och tuff som en Tigger!
Mika född 28 maj-09 och snabb som en raket!
Linus född 15 dec-10 och cool som en isbjörn!
Dipl. SHN-kurare!
Sarisparis
Rådgivare/advisor
Inlägg: 2797
Blev medlem: mån 10 maj 2010, 14:31
Ort: Frankrike

Re: Nils och brorsorna

Inlägg av Sarisparis »

Kramar utdelade! :D Ja, jag sâg att ni ocksâ har drabbats, hoppas att alla kryat pâ sig ordetnligt nu. Ska ha potatismjöl (eller maizena :lol: ) i âtanke den dagen Lillebror drabbas!
Du Susan, har du sett hur snarlika födelsedatum vâra ungar har? :shock: Sigge och Storebror är pâ dagen lika gamla, och Mika och Linus fyller âr dagarna innan och efter Lillebror och Mellanbror. Fâr vi nân gâng en fyra sâ tippar jag att det blir i oktober. :wink:

Nu börjar det bli lite mer fart pâ Mellanbror, sâ härligt att se honom leka igen. Och jobba :D , hans nya favoritaktivitet är balkongsopning, han kan hâlla pâ i evigheter. För att inte tala om diskning, men jag har lite diskret dragit ner pâ den aktiviteten dâ jag inte alltid har tid och lust att torka köksgolv och byta kläder pâ lilleman stup i kvarten. Balkongsopning är perfekt! 8) Särskilt som jag dâ kan sitta och amma i skuggan och samtidigt hâlla lite diskret koll.

Lillebror fortsätter att lägga sig för natten vid nio, det börjar bli en trevlig vana med lugnt bad efter att de stora hamnat i säng. Kvällsstrulet reduceras radikalt och jag fâr lite tid för mig själv pâ kvällen. Men sen är nätterna inte särskilt klockrena än. Eller, första delen av natten är helt okej. Lillebror brukar vakna vid tolv-ett och ta ett snabbt nattmâl pâ 20-25 minuter. Somnar sen om utan minsta problem. Samma sak vid typ tre. Men sen vaknas det mer eller mindre varje timme fram till klockan sju. Ibland är näsan täpp, inte alltid. Tar jag upp honom sâ äter han i typ tio sekunder sen somnar han, inte hungrig alltsâ. Ibland räcker det att jag tänder min lilla ficklampa för att han helt plötsligt somnar om alldeles själv.
:?: Brukar vargtimmen ge utslag sâ tidigt som en mânad? :shock: :roll:

Dagarna gâr oftast fint fram till cirka fem-sex pâ eftermiddagen. Vakentiden är inte särskilt lâng än, en och en halvtimme är verkligen i längsta laget. Det är sällan det sovs tvâ timmar i stöten, vi brukar ha dagar med vakenpass pâ 1-1.5 timme och sen sov pâ typ 1.5 timme pâ det. Ofta sâ sover Lillebror räv under vakenpassen ocksâ, det är inte alltid helt enkelt att hâlla honom vaken, särskilt om jag är upptagen med nâgon av de större. Det känns lite allmänt som att vi är pâ väg ur smekmânaden utan att helt ha kommit fram till vardagen än. Men vi vandrar pâ, vägen är snirklig men mysig (och gud sâ gosiga de är när de är sâ här pluttiga O:) ).

Jag konstaterar idag igen att Mellanbror och Lillebror synkroniserar sina vilor, det är inget jag jobbat aktivt för, men allt som oftast sâ är det dags att lägga Lillebror alldeles efter att Mellanbror hamnat i säng. Skönt för alla!

:heart:
Senast redigerad av Sarisparis den tor 12 jan 2012, 22:07, redigerad totalt 1 gånger.
SusanD
Rådgivare/advisor
Inlägg: 3703
Blev medlem: fre 27 jan 2006, 16:51
Ort: Ängelholm
Kontakt:

Re: Nils och brorsorna

Inlägg av SusanD »

Nej jag har faktiskt helt missat att våra barn har nästintill samma födelsedagar. Va kul. :) Tänk om vi kunde träffas med våra flockar, de skulle ju ha dödskul tillsammans.

Kram Susan
Emil född 19 okt-05 och klok som en bok!
Sigge född 16 okt-07 och tuff som en Tigger!
Mika född 28 maj-09 och snabb som en raket!
Linus född 15 dec-10 och cool som en isbjörn!
Dipl. SHN-kurare!
Sarisparis
Rådgivare/advisor
Inlägg: 2797
Blev medlem: mån 10 maj 2010, 14:31
Ort: Frankrike

Re: Nils och brorsorna

Inlägg av Sarisparis »

SusanD skrev:Tänk om vi kunde träffas med våra flockar, de skulle ju ha dödskul tillsammans.
:lol: Ja, vilket liv det skulle bli!

Vardag i sikte :?: :!: :D

Nu har jag börjat verktyga lite smâtt vid uppvak istället för att fylla pâ i tid och otid. Lillebror äter sâ pass bra under mâlen att jag vâgar lita pâ att han inte är hungrig. Vâr minibror gillar att bli buffad, men föredrar helt klart en riktigt skön solfjäder. Vagning vet han inte vad det är dâ vi varken har nâgon vagn som funkar inne eller plats att vagna pâ. Han gillar sin lilla sovalkov i min garderob. :mrgreen: Sen nâgra dagar har vi ett tydligt mönster med 1 timme och 20 minuters vakentid EXAKT och sen tvâ timmars sömn pâ det (oftast utan verktygande, vaknar han efter en och en halvtimme sâ startar vi ett nytt mâl). Fina insomningar utan grât och en allmänt nöjd liten herre som numera inte somnar stup i kvarten under vakenpassen. Riktiga leenden börjar komma (han har en smilgrop, precis som Mellanbror). Som jag njuter! O:) :heart:

Njuter en liten aning mindre pâ kvällskvisten när de stora ska bada och äta middag :roll: , dâ blir det lätt struligt dâ Lillebror oftast är vaken och vill vara med (läs i famnen). Dâ gillas det inte att ligga själv, vilket brukar funka fint resten av dagen. Imorgon levereras vârat nya kylskâp med hyfsat stor frys, det ska bli startskottet för mitt nya liv med planerade och förberedda middagar ( :lol: ). I nuläget imroviseras det friskt med vad som finns tillgängligt, inte helt optimalt alla gânger. Tvingas inse att jag numera är trebarnsmor (vuxenpoäng sâ det skriker om det 8) ) och börjar känna att planering och framförhâllning kanske inte bara är trâkigt och av ondo. (Kanske dags att tillämpa det pâ min egen vardag ocksâ, inte bara smâ barns mat och sömn? :roll: :lol: )

Lillebror vill gâ och sova tidigare och tidigare, igâr fick han bada innan âtta och sen âts det middag till halvnio. Lite svârt att komma till ro hade han dock sâ efter tvâ pâfyllningar sâ buffades han och solfjädrades klar för sömn och somnade vid nio. Nattmâl klockan tolv, klockan tre och halvsex men otroligt korta och diskreta. Ofta sâ somnar han som en stock efter första bröstet och jag lyckas inte fâ liv i honom sâ dâ fâr han sova vidare. Fulltankad blir han ju dâ inte, men dâ jag ocksâ tycker att det är otroligt skönt att fâ somna om efter tio minuter en kvart sâ lâter jag honom sova, även om det innebär fler nattmâl. Vargtimmarna har lugnat ner sig, de senaste nätterna har han sovit i ett svep frân sista nattmâlen fram tills morgonen. Känner mig nästan utvilad! Särskilt som Mellanbror och Lillebror fortsätter att ha gemensam vilostund mitt pâ dagen, nu börjar jag verkligen vänja mig vid att ha nâgon timme för mig själv mitt pâ dan. 8)

:heart:
Senast redigerad av Sarisparis den tor 12 jan 2012, 22:08, redigerad totalt 1 gånger.
Skriv svar

Återgå till "Späda barn och små (nyfödd till 1år)"