Mamma som behöver tips och hjälp!

Frågor besvaras av tre svenska föräldrar, som har eller har haft sina barn på IAHPs neurologiska utvecklingsprogram. Av förklarliga skäl kan de inte besvara frågor kring enskilda barn de inte ens mött.
Skriv svar
Linda78
Inlägg: 3
Blev medlem: sön 06 sep 2009, 12:55

Mamma som behöver tips och hjälp!

Inlägg av Linda78 »

Hej!
Första gången jag är här och det verkar finnas mycket erfarenhet vilket jag behöver :) .

Min dotter född okt-08 fick vid 3 mån ålder Infantil spasm. Vi låg inne i 1 mån med en massa mediciner och annat. Hon går fortfarande på Topimax och Sabrilex.

Hon är gravt synskadad, håller inte sin nacke mer än korta stunder och är svag i hela sin kropp. (Hon är likt en 10kg bebis på 3mån). Har ingen tidsuppfattning vilket gör att hon är vaken lite när som helst, och en massa problem med magen eftersom hon inte är rörlig. Vi går på Hab och får lite övningar som vi ska göra hemma, men jag tycker inte riktigt att det ger så mycket...

Massor med prover och annat har gjorts på henne. Nu i somras fick vi veta att hon har brist på vit stödsubstans i hjärnan.

Läste innan om fiskolja.... Är det något som kan hjälpa?????
Har ni andra idéer som vi kan använda så vore jag tacksam för alla svar jag kan få.

Mvh Linda
Barn -01 och -08
TorsMamma
Forumets ordförande
Inlägg: 11193
Blev medlem: fre 17 nov 2006, 09:25
Ort: Stockholms Skärgård

Inlägg av TorsMamma »

Hej Linda och välkommen. Vår hjärtebarnskontrollant Hege är faktiskt i Philadelfia denna veckan och hälsar på just Glenn Doman på IAHP. Jag skulle ju tippa på att den absolut bästa hjälpen får man av att boka och åka dit. Jag vet att det också finns en liknande organisation i Norge om man vill testa det.

Här kommer till dig lite länkar och jag skulle också vilja att du funderar på att kanske försöka "backa bandet" en del till att lära henne åla och krypa genom att skapa en "kravlebana" ålbana? Det är genom den korsvisa ålningen och krypningen som hjärnan repareras och även ögonen blir samspelta.

Jag lägger in ett gäng länkar som du kan börja med.

Kram.


http://www.domansiden.no/

http://www.iahp.org/What-To-Do-About-Yo ... .28.0.html

http://www.annawahlgren.com/forum/viewt ... 927#186927

http://www.annawahlgren.com/forum/viewt ... kravlebana

http://www.annawahlgren.com/forum/viewt ... kravlebana
Tor 2006
:heart: BB barn från början. Sov sin första 12h natt 5 dagar före 4 mån, Diplomerad SS vid 6 mån
:heart:

:heart: FTLOC child from the beginning. Slept his first 12 hour night 5 days before 4 months. :heart:
Linda78
Inlägg: 3
Blev medlem: sön 06 sep 2009, 12:55

Inlägg av Linda78 »

TorsMamma skrev:Hej Linda och välkommen. Vår hjärtebarnskontrollant Hege är faktiskt i Philadelfia denna veckan och hälsar på just Glenn Doman på IAHP. Jag skulle ju tippa på att den absolut bästa hjälpen får man av att boka och åka dit. Jag vet att det också finns en liknande organisation i Norge om man vill testa det.

Här kommer till dig lite länkar och jag skulle också vilja att du funderar på att kanske försöka "backa bandet" en del till att lära henne åla och krypa genom att skapa en "kravlebana" ålbana? Det är genom den korsvisa ålningen och krypningen som hjärnan repareras och även ögonen blir samspelta.

Jag lägger in ett gäng länkar som du kan börja med.

Kram.


http://www.domansiden.no/

http://www.iahp.org/What-To-Do-About-Yo ... .28.0.html

http://www.annawahlgren.com/forum/viewt ... 927#186927

http://www.annawahlgren.com/forum/viewt ... kravlebana

http://www.annawahlgren.com/forum/viewt ... kravlebana
Tack!

Ska kolla dessa länkar

Kram
Barn -01 och -08
Hege
Inlägg: 1590
Blev medlem: mån 31 jan 2005, 15:39

Inlägg av Hege »

Hej Linda

Vår dotter blev först felaktig diagnostisert med Infantile spasmer, så jag vet lite om denna sjukdommen.

Jag vet också om barn med Infantile spasmer som har fulgt IAHP's programmer med stor framgång.

Om du verkligen vill ta tag i detta, om du verkligen vill sätta ditt barn i främsta rummet, och inte bara letar efter den lättaste lösningen, då kan IAHP absolut vara något för er.

Börja med att lägga ditt barn på mage på golvet all den tid hon är vaken och inte blir matat, ombytt eller kelat med.

Det vill säga, inte lägg henne på rygg i sängen av gammal vana.

Uppmana henne att röra på sig. Titta på saker.

Röra på sig: Läs länken om krypbanan, och bygg en sådan. Använd den HELA dagen!

Titta på saker: Gör stora "bilder" i svart/vitt, med klara kontraster så hon kan se. Ljussätt dessa bilder så hon kan se. "Väck" den seende delen av hjärnan som nu sover. TVINGA hjärnan att se. Hur är det med ljusreflexen? Drar sig pupillerna samman om man ljuser in i hennes ögon med en vanlig ficklampa? Inte? Ta henne då med in i et mörkt rum, och ljus in i hennes ögon med ficklampan. Några sekunder på varje öga, minst 30 gånger om dagen. "Väck" den seende delen av hjärnan, om den vill eller inte.

Hörs det här jobbigt ut? Eller hörs det ut som något du kan tänka dig att göra? Är du villig att kavla upp ärmarna??

Beställ då två böcker från Doman: (Finns på www.amazon.com )

"What To Do About Your Brain Injured Child" av Glenn Doman

och

"How smart is your baby?" av Glenn Doman och Janet Doman

Den första beskriver att man kan påskynda sitt barn hjärnutveckling, och det är precis vad din dotter behöver.
Den andra beskriver i detalj hur man kan göra detta på friska barn, men det går utmärkt att överföra detta till barn med skador i hjärnan. Det är de samma övningarne som finns på programmen.

Beställ, läs så fort du kan, du har ingen tid att förlora.

Vill du, helt och fullt, så ska jag hjälpa dig. Men du måste dra dig själv, det kan ingen annan göra. Jag kan stå på sidlinjan och ge goda råd.

Kram, Hege
Linda78
Inlägg: 3
Blev medlem: sön 06 sep 2009, 12:55

Inlägg av Linda78 »

Hej!
Tack för ditt svar :)
Så fort jag lägger henne på mage gallskriker hon så hon nästan är otröstlig, vilket gör att det skär i mitt hjärta :( .

Hennes pupill drar sig sakta sakta ihop vid ljus. Hon vänder bort huvudet när det är sol ute, men inte att jag har märkt något annat. Ska göra detta med ficklampan iaf. Det kan ju hjälpa.

Hade gärna velat åka till Fhiladelphia men plånboken räcker ej till, tyvärr.

Ska beställa dessa böcker och tack för hjälpen.

Kram Linda
Barn -01 och -08
Hege
Inlägg: 1590
Blev medlem: mån 31 jan 2005, 15:39

Inlägg av Hege »

Har hon aldrig legat särskillt mycket på mage, så är det inte konstigt att hon gallskriker.

Det kan bero på att magmusklarna är strama, och att de då behöver tänjas lite. Låt ligga korta stunder i taget, och ök så längden på stundarna.

Sen är det givet att hon frågasätter detta med magläget. Hur ska hon kunda veta att det är OK att ligga på mage, när hon inte är van?
Du får i handling bekräfta för henna att det är ok. Lägg dig själv på mage bredvid henne, och tala till henne med en röst som inger bekräftan.

När du ska ta upp henne från golvet: Vänta lite/distrahera lite så att skriket upphör några sekunder, och ta henne DÅ upp från golvet. Alltså, inte när hon gallskriker som värst. (Det du då gör är att rädda henne från golvet, och det ska du INTE göra.) Golvet är inte farligt, det är hennes nye arena från och med nu.

Ljus med lampan i ögonen, det skulle jag fortsätta med. Se om inte det kommer gå snabbare för pupillen att dra i hop sig om ett tag. Gör det det, så betyder det att du utvecklar hennes syn! Och det, kan jag berätta, är en mäktig sak att uppleva när man är mamma.

Lycka till, jag finns här om du behöver råd.

Varmaste kramen,
Hege
Mama Mia
Inlägg: 18
Blev medlem: mån 03 mar 2008, 15:34

Inlägg av Mama Mia »

Hejsan,
min flicka blev sjuk i kramper när hon var två dagar. Och för ett år sedan fick vi besked att hon har brist på vit substans. Då fick vi också veta att hon har en mitokondriell sjukdom, dvs en ämnesomsättningssjukdom. Kanske något ni bör kolla upp. Hon är i dag 3,5 år och sen i all sin utveckling. Hon hämtar i kapp snabbt, men jämfört med jämnåriga är hon fortfarande sen. Men oj vad det går att hjälpa henne på vägen. Jag ångrar SÅ att vi inte kände till vikten av att ligga på mage när hon var spädbarn. Så vill bara rekommendera dig å det varmaste att vara nere på golvet, så mycket det bara går. Var där med henne.
Det går ju att göra när de är äldre, men det är så mycket lättare när de är små.
Fortsätt ligga på mage, gör henne sällskap på golvet, och jag är övertygad om att det väldigt väldigt snart kommer att vara utan knorr och skrik.

Om jag bara fick ge ett enda råd, så är det: ner på golvet, ligga på mage.
Och så kanske ni kan kolla upp mitokondriell sjukdom, eftersom det i mina öron finns likheter. Då kan hon kanske få tillskott av B1-vitamin eller Q10. Och läs böckerna hege rekommenderade. De är faktiskt guld värda!

Ska bli spännande att höra hur det går! När ni börjar så här tidigt så är förutsättningarna så fantastiska.
Heja heja heja!
Mamma till världens coolaste flicka född december 2005, och jordens finaste pojke född oktober 2008
Och superbästa sladdisen född mars 2017
Mata
Inlägg: 806
Blev medlem: tis 13 sep 2005, 10:31
Ort: J?rna

Inlägg av Mata »

Just synbekymmer är ju det som IAHP:s träning lyckas bäst med. Att hennes pupiller reagerar är ett bra tecken. En del barn har inte ens det när träning påbörjas. Majoriteten av de barn som syntränas bli normalseende eller mycket bättre på att se.
Jag har haft hemma en studie om detta, mkt intressant.

Omega-3, ja visst. Jag ger inte fiskolja utan algolja eftersom det är från algerna fisken får sin omega-3 och slipper man gå omvägen via fiskar tycker jag det är bättre. Jag köper från:

http://www.v-pure.com/omega3/

(V-Pure omega 3 EPA & DHA is derived from algae, the source of these essential long chain fatty acids. Oily fish are rich sources of omega 3 EPA & DHA, but this is due to their diet of algae. The benefits of taking omega 3 range from a healthy brain to eyes and nervous system to also having powerful mood elevating and stabilising qualities help with cardiovascular health and may offer some protection against heart disease.

Product Benefits:

* V-Pure algae is organically grown in controlled conditions
* 100% free from toxins and contaminants
* The purest and most natural form of omega 3 EPA & DHA
* Helps towards the formation of a healthy brain
* Helps aid protection against cardiovascular disease)

Om magläget. Man kan ju vara påhittig. Lägg henne ofta din egen mage, det brukar accepteras. Då kan hon öva på magläget i trygg miljö s a s.
Man kan oxå prova köksbordet, det brukar en del tycka bättre om av ngn anledning (då är man givetvis placerad på en stol bredvid barnet.

IAHP rekommenderar att ha barnet på mage så mycket som möjligt och t o m sova på golvet på mage, för även i sömnen rör vi oss. En del barn som inte rör sig alls i vaket tillstånd kan göra det i sömnen.

Det finns ngt som kallas FHC som en del går kurs hos, såg att de har kurs snart i Danmark. Se mer:

http://www.hjarnstimulans.se/?page_id=15
Mamma till 4 barn, -03, -05, -07, -09

There´s a place in heaven for women who help other women...
Skriv svar

Återgå till "Frågor om IAHP och program för hjärnskadade barn "